- REKLAMA -
3.9 C
Užice
Početna Srbija i region Ekonomija Fond za razvoj odobrio gotovo milijardu dinara kredita

Fond za razvoj odobrio gotovo milijardu dinara kredita

- REKLAMA -

Državni Fond za razvoj odobrio je ukupno 195 zahteva za kredite u ukupnom iznosu od 968,6 miliona dinara na psolednjoj sednici, objavio je Fond na svojoj internet stranici.

Foto izvor: bankar.rs

Prema njihovim podacima, odobreno je 16 zahteva za investicione kredite u iznosu od 299,2 miliona dinara kreditnih i 63,9 miliona dinara bespovratnih sredstava.

Pored toga, odobreno je 112 kredita za likvidnost pravnim licima i preduzetnicima kao finansijska podrška u uslovima izazvanim pandemijom kovid-19 u iznosu od 355,3 miliona dinara.

Turističkim, ugostiteljskim i putničkim delatnostima odobreno je 53 kredita za likvidnost u ukupnom iznosu od 253,4 miliona dinara.

S druge strane, Fond za razvoj je odbio 83 zahteva za kredite, od kojih je polovina bila za likvidnost, odnosno za finansijsku podršku u uslovima pandemije.

Fond je odobrio dva dugoročna kredita za investicije u iznosu od 37,5 miliona dinara, i jedan za trajna obrtna sredstva u iznosu od 4 miliona dinara.

Odobreno je i 11 zahteva u iznosu od 19,1 miliona dinara kreditnih i 9,2 miliona dinara bespovratnih sredstava za startap kredite po Programu podsticanja razvoja preduzetništva.

Kako je Fond naglasio na svojoj internet stranici prijem zahteva će se vršiti dok se sredstva iz Programa ne utroše, a najkasnije do 10. decembra 2020. godine, a nakon naznačenog datuma zahtevi po ovom programu se neće razmatrati.

Izvor: Nova ekonomija

 

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
broken clouds
3.9 ° C
4 °
3.9 °
93 %
1.5kmh
75 %
Uto
12 °
Sre
14 °
Čet
17 °
Pet
11 °
Sub
13 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime