- REKLAMA -
-13.7 C
Užice
Početna Slobodno vreme Kultura Filip Baralić novi direktor Gradskog kulturnog centra

Filip Baralić novi direktor Gradskog kulturnog centra

- REKLAMA -

Gradski kulturni centar ima veliki potencijal i on mora da bude generator kulturnih dešavanja u Užicu, poručio je novi direktor Filip Baralić. Akcenat programa ove ustanove će biti na promovisanju likovne, dramske i muzičke produkcije, kao i edukativnim sadržajima.

Planiran je nastavak programa koji neguju kulturno nasleđe i sadržaja namenjenih svim generacijama što, prema rečima novog direktora, neće biti teško jer grad ima veliki potencijal u mladim profesionalnim umetnicima.

Moja ideja je da GKC i dalje ostane kulturno jezgro svih dešavanja u gradu. Naši sugrađani treba da znaju da su im naša vrata uvek otvorena i ja ih pozivam da nam predlože ideje, a mi ćemo se maksimalno potruditi da ih realizujemo. Potrudićemo se da obogatimo i unapredimo dosadašnje sadržaje, naročito ćemo insistirati na razmeni mišljenja kroz panel diskusije i podršci savremenom stvaralaštvu, rekao je Baralić.

Posebna oblast delovanja biće saradnja sa osnovnim i srednjim školama, nevladinim organizacijama i strukovnim udruženjima.

Moja velika želja je da idemo ka tome da imamo jedan ogranak Dečijeg kulturnog centra pod našim prokoviteljstvom kroz koji bi se realizovali projekti i razni programi, dodao je Baralić.

Kao jedan od glavnih ciljeva u bliskoj budućnosti Baralić je naveo adaptiranje velike sale i proširenje kapciteta što zateva veća sredstva.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
-13.7 ° C
-13.7 °
-13.7 °
89 %
1.9kmh
15 %
Uto
-11 °
Sre
1 °
Čet
2 °
Pet
3 °
Sub
-0 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime