- REKLAMA -
0 C
Užice
Početna Svet Fajzer se vraća na prvobitni plan isporuka vakcina za EU

Fajzer se vraća na prvobitni plan isporuka vakcina za EU

Kompanija Fajzer najavila je da će se ove sedmice vratiti na prvobitni plan isporuke vakcine za EU, što znači i za Hrvatsku, a da će te isporuke biti povećane od 15. februara, piše zagrebački Večernji list.

- REKLAMA -

Današnja najava usledila je nakon što je Fajzer krajem prošle sedmice izvestio da će smanjiti isporuke vakcine za 60 posto, a što je naišlo na ogromno negodovanje EU i njenih članica, kao i na pritisak na Brisel.

„Zbog hitne potrebe za imunizacijom većeg broja ljudi, istražili smo inovativne načine za povećanje broja doza koje možemo isporučiti ove godine i sada verujemo da potencijalno možemo isporučiti približno dve milijarde doza do kraja 2021. godine”, reklli su iz ove farmaceutske kompanije za Večernji, prenosi Tanjug.

Da bi se to postiglo, sada su potrebne određene modifikacije proizvodnih procesa.

„Ove sedmice vratićemo se izvornom rasporedu isporuka u Evropsku uniju, uključujući i u Hrvatsku, dok će povećane isporuke početi od 15. februara. Tako ćemo u potpunosti ispuniti dogovor i isporučiti dogovorene količine vakcina u prvom kvartalu, dok će one u drugom biti znatno veće”, poručili su iz kompanije Fajzer.

 

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
light snow
0 ° C
0 °
0 °
100 %
1kmh
90 %
Sub
2 °
Ned
7 °
Pon
7 °
Uto
10 °
Sre
14 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime