- REKLAMA -
8 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Fabrika „Milan Blagojević“ pomoći će zaposlenima u sanaciji šteta od poplave u...

Fabrika „Milan Blagojević“ pomoći će zaposlenima u sanaciji šteta od poplave u Lučanima

- REKLAMA -

Fabrika „Milan Blagojević – Namenska“ iz Lučana izdvojila je do 10 miliona dinara pomoći za 26 svojih zaposlenih, čija imovina je uništena ili oštećena u poplavi 3 juna u toj varošici.

U fabričkom saopštenju je navedeno da je to odlučeno “na incijativu mr Radoša Milovanovića, generalnog direktora fabrike” i da će pomoć biti isplaćena u najkraćem mogućem roku.

Tri fabričke komisije su već procenile štetu i utvrdile da su u prvoj i najtežoj kategoriji zaposleni kojima je poplava, 3. juna, potpuno uništila stambene objekte, potom oni kojima su u većoj meri uništeni pomoćni objekti i stambeni deo, dok su u trećoj kategoriji zaposleni čiji su pomoćni i stambeni objekti pretrpeli manje štete.

“Na inicijativu generalnog direktora, uz punu podršku Sindikalne organizacije i Nadzornog odbora, odlučeno je da, u tu svrhu, preduzeće izdvoji do 10 miliona dinara. Realizaciji planirane pomoći pristupiće se odmah, tako što će komisije još jednom obići njihova domaćinstva i sačiniti detaljan predlog sanacije“, navodi se u saopštenju lučanske fabrike.

Potom će, kako se dodaje, “ugroženi radnici pojedinačno dolaziti na sastanak kod generalnog direktora i, zajedno sa članovima komisije, potpisati sporazum o dodeli pomoći”.

Radnici kojima je pomoć namenjena žive u 20 domaćinstava na teritoriji cele opštine Lučani i to u mestima – Belica, Guča, Milatovići, Đerać, Krstac, Turica, Puhovo, Rti, Dljin i Lis.

“Kao društveno odgovorna kompanija, preduzeće „Milan Blagojević – Namenska“, na čelu sa svojim generalnim direktorom, i ovoga puta pokazaće solidarnost na delu i pomoći onima kojima je to najpotrebnije”, zaključuje se u saopštenju.

Tekst N.K./Foto: Opština Lučani     

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
mist
8 ° C
8.2 °
5.4 °
81 %
1.5kmh
75 %
Sre
12 °
Čet
14 °
Pet
16 °
Sub
16 °
Ned
18 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

320 komentari

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime