- REKLAMA -
15 C
Užice
Početna Srbija i region Evropski kup i Prvenstvo Srbije u raftingu na Đetinji

Evropski kup i Prvenstvo Srbije u raftingu na Đetinji

- REKLAMA -

Na užičkoj reci Đetinji danas i sutra održava se Evropski kup i Prvenstvo Srbije u raftingu na kojem nastupaju takmičari iz Italije, Slovenije, Bugarske, Hrvatske, Crne Gore i Srbije.

Zamenik gradonačelnice Užica, Dragoljub Stojadinović je prilikom otvaranja Evropskog kupa i Prvenstva Srbije u raftingu naveo da su ponosni što je Grad Užice uz Svetsku rafting federaciju, Rafting savez Srbije i Nautički klub Liman organizator i pokrovitelj ovog takmičenja.

Svi smo se jednako zauzeli da što bolje sprovedemo i organizujemo ovo takmičenej počeviši od našeg tima iz grada, preko drugih javnih institucija i službi koje su izlazile na teren i spremale teritoriju kako bi bila bezbedna, sigurna i spremna za takmičenje. Spajajući sve naše turitstičke lokalitete, simbole, užičkog kraja na čelu sa kanjonom reke Đetinje ovo takmičenje je potvrda kakvim potencijalima razspolažemo, naveo je Stojadinović.

Po prvi put kanjon Đetinje pripremljen je za ovo takmičenje, a stručnjaci kažu da reka Đetinja i Užice imaju veliki potencijal za organizaciju rafting takmičenja, ali i za komercijalni rafting putem koga bi mogli da privuku turiste, zaljubljenike u izazovne sportove na vodi kakav je rafting.

Divan je kanjon reke Đetinje. Malo ljudi poznaje ovaj kanjon i ko bude prvi prošao proz kanjon Đetinje sigurno će se ponovo vratiti, navodi predsednik Rafting saveza Srbije i prvi potpredsedik Svetske rafting federacije Boris Purjakov.

Ispred Sportskog savez Užice Dragiša Kuzmanović je naveo da se nada da će ovo takmičenje u raftingu postati tradicionalno u našem gradu, ali da će se rafting na Đetinji naći u turističkoj ponudi grada Užica kojim bi se privukao veliki broj turista.

Na današnjem takmičenju učestvovaće 13 timova u dve trke u slalomu na stazi dužine 300 metara, a zatim će biti održano i RX takmičenje dva tima međusobno.

Anđelija Ristivojević iz beogradskog kluba Beodragons je rekla da je prvi put na reci Đetinji i da joj je posle jučerašnjeg probnog treninga bilo veoma interesantno.

Mislim da ćemo se najbolje pokazati u spustu. Ovo nam je sporedna disciplina, došli smo da probamo i ovo zato što smo dobri veslači, imamo snagu. Četvoro nas je u čamcu, ja sam sa tri muškarca, takmičimo se u muškoj kategoriji, navodi Ristivojević.

Frančeska Leonardi

Takmičarka iz Italije Frančeska Leonardi je navela da je prvi put u Srbiji i da nema velika očekivanja od takmičenja, ali se nada da će joj ovo biti još jedno značajno iskustvo.

Srpski tim u sastavu Filip Alanović, Kristijan Stevanović, Marko Paunić i Pavle Stanković su rekli da će se potruditi da pobede na današnjoj trci i izrazili su veliku zahvalnost gradu Užicu što su im omogućili da nastupe na Đetinji.

Sutra (21. maj) u 9 časova počinje spust koji će se održati na stazi od Gradske plaže do Ade u dužini od 4,5 kilometara, dok će u 12 časova biti proglašenje pobednika.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
15 ° C
15 °
15 °
96 %
1.3kmh
100 %
Pet
15 °
Sub
18 °
Ned
21 °
Pon
22 °
Uto
24 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime