- REKLAMA -
21.3 C
Užice
Početna Iz prve ruke Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Evropska unija pruža podršku unapređenju uslova života u Bajinoj Bašti i Osečini

Evropska unija pruža podršku unapređenju uslova života u Bajinoj Bašti i Osečini

U celosti prenosimo saopštenje EU Info mreže

- REKLAMA -

Evropska unija preko programa EU PRO Plus podržava projekte u opštinama Bajina Bašta i Osečina koji doprinose poboljšanju kvaliteta života ljudi, unapređenju uslova za obrazovanje i sport kao i razvoju lokalne privrede.

Foto EUINFO MREŽA

Šef II sektora operacija Delegacije Evropske unije Martin Klauke je u Bajinoj Bašti obišao pešačku zonu koja je uređena uz podršku EU od skoro 180.000 evra. U ovoj centralnoj ulici u opštini rekonstruisana je vodovodna i elektro mreža, postavljena nova rasveta, zona je popločana i zasađena su 22 nova stabla.

  • „Drago mi je što vidim završetak ovog projekta, pešačke ulice koja je centar Bajine Bašte i mesto okupljanja građana i turista. Bajina Bašta ima veliki potencijal kao turistička destinacija i treba je dalje razvijati kroz mehanizam upravljanja turističkim destinacijama i kroz povećanje smeštajnih kapaciteta”, rekao je šef II sektora operacija Delegacije Evropske unije Martin Klauke. On je pohvalio proaktivan stav lokalne samouprave za privlačenje investicija iz EU i drugih fondova za realizaciju važnih projekata za građane.
  • „Mi smo uz sredstva Evropske unije rekonstruisali šetalište, odnosno završili prvu fazu glavne ulice čime smo uspešno započeli saradnju sa programom EU PRO Plus“, navela je predsednica opštine Bajina Bašta Vesna Đurić. Opština je u ovom projektu učestvovala sa oko 130.000 evra.

Foto EUINFO MREŽA

Evropska unija preko EU PRO Plus programa pomaže opštini Bajina Bašta i u izradi tehničke dokumentacije za sanaciju i izgradnju objekata u okviru sportsko-rekreativnog kompleksa „Braća Milutinović“. Ovaj projekat, kojim se unapređuje turistička i sportska infrastruktura u opštini uključuje sportske terene, multifunkcionalni objekat i druge prateće sadržaje.

Foto EUINFO MREŽA

Foto EUINFO MREŽA

Foto EUINFO MREŽA

U Osečini je predstavnik Delegacije EU Martin Klauke sa predsednikom opštine Nikolom Tomićem obišao Predškolsku ustanovu „Lane” u kojoj je uz EU podršku od preko 71.000 evra rekonstruisan krov čime su unapređeni uslovi za boravak oko 200 dece.

Foto EUINFO MREŽA

  • „Projekat rekonstrukcije vrtića je ključna investicija u socijalnu infrastrukturu jer pruža deci bolje uslove boravka. Rešenjem problema vlage i prokišnjavanja, doprineli smo stvaranju zdravijeg okruženja za buduće generacije. Ova vrsta podrške Evropske unije nije samo ulaganje u objekte, već i u budućnost lokalnih samouprava širom Srbije, čineći ih boljim mestima za život,” rekao je Martin Klauke, šef II sektora operacija Delegacije Evropske unije.
  • „Kroz finansijsku podršku Evropske unije sproveli smo projekat koji direktno utiče na život naše dece, pružajući im bolje uslove u predškolskoj ustanovi. Svesni smo koliko je svaki dinar u našem budžetu važan i maksimalno smo iskoristili ovu podršku za poboljšanje uslova u vrtiću. Uz sredstva Evropske unije i Vlade Srbije zamenili smo krov i proširili kapacitete ustanove i to su samo neki od primera kako smo zajedničkim snagama rešili probleme koji su dugo opterećivali našu zajednicu,” istakao je predsednik opštine Osečina Nikola Tomić.

Klauke je u Osečini posetio i porodično preduzeće Čabar Plast koje se bavi modelovanjem proizvoda od plastike, rezervoara, kaca, cevi za kanalizaciju, koje je uz EU podršku nabavilo nove mašine za ekstrudiranje, koje su unapredile kapacitete i konkurentost preduzeće na tržištu.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
broken clouds
21.3 ° C
21.3 °
21.3 °
78 %
1.3kmh
60 %
Sre
26 °
Čet
26 °
Pet
28 °
Sub
30 °
Ned
35 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime