- REKLAMA -
23.5 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Evropska škola debate u užičkoj biblioteci

Evropska škola debate u užičkoj biblioteci

- REKLAMA -

Veština debatovanja, argumentacija i javni nastup od 13 sati

 

Javna debata u okviru Evropske škole debate održaće se danas u Narodnoj biblioteci Užice od 13 časova.

Ovogodišnja, četvrta po redu Evropska škola debate se održava četvrti put, sprovodi se u okviru projekata Evropske unije EUTEKA – EU u vašoj biblioteci i EU info centra.

Debati je prethodio konkurs, raspisan krajem oktobra 2017. godine, namenjen srednjoškolcima i studentima iz cele Srbije.

–         Oni koji su izabrani da učestvuju, do februara ove godine pohađali su radionice o veštini debatovanja, argumentaciji i javnom nastupu, kao i radionice o funkcionisanju Evropske unije, evropskim institucijama i procesu EU integracija. Radionice su se održavale vikendom u Novom Sadu, Kragujevcu, Novom Pazaru, Beogradu i Nišu. Predavači su bili treneri debatnih veština i najbolji učesnici debatnih takmičenja u Srbiji kao i na svetskim i evropskim prvenstima u debati, kao i članovi Tima Evropa, mreže nacionalnih eksperata na teme u vezi sa Evropskom unijom, navode iz EU info centra.

Javna debata u užičkoj Narodnoj biblioteci počinje u 13 časova.

Pored debate u Užicu, javne debate su se održale ili će se održati u Novom Pazaru, Kragujevcu, Subotici, Novom Sadu, Nišu i Beogradu. Finale projekta je predviđeno da se održi u Narodnoj skupštini Republike Srbije u maju.

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
scattered clouds
23.5 ° C
24.5 °
23.2 °
50 %
2.1kmh
40 %
Sre
23 °
Čet
24 °
Pet
26 °
Sub
24 °
Ned
23 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

85 komentari

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime