- REKLAMA -
-4 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Ekspertska podrška za Užice i još 47 lokalnih samouprava u oblasti unapređenja...

Ekspertska podrška za Užice i još 47 lokalnih samouprava u oblasti unapređenja lokalnih finansija

Planiraju promene u radu lokalnih uprava kao aktivnosti u okviru reforme lokalnih javnih finansija. Te promene, kako su naveli iz Grada, omogućavaju da se dosadašnji fokus širi sa, isključivog praćenja namenskog i zakonitog trošenja sredstava, na upravljanje bazirano i usmereno na ostvarivanje ciljeva i rezultata.

- REKLAMA -

Švajcarska vlada i Projekat Reforma lokalnih finansija u Srbiji II RELOF2 podržaće u narednom periodu ukupno 48 lokalnih samouprava, među kojima je i Užice, u uspostavljanju ili unapređenju finansijskog upravljanja i kontrole, interne revizije, uvođenju inovativnih modela u javnim finansijama i nadzora nad lokalnim javnim preduzećima, saopštili su iz Gradske kuće nakon sastanka gradskog rukovodstva sa predstavnicima RELOF projekta.

–   Projekat će tim opštinama tokom 2021. i 2022. godine obezbediti ekspertsku podršku u primeni propisa, uspostavljanju procedura i mehanizama i uvođenju novih alata ovim oblastima. Cilj je da se unapredi način planiranja, raspodele i kontrole trošenja budžetskih sredstava, kao i nadzor nad radom lokalnih javnih preduzeća. Na ovaj način se podržava stabilnost javnih finansija jedinica lokalne samouprave i osigurava bolje pružanje usluga građanima i veća transparentnost u radu lokalnih uprava, naveli su na sajtu lokalne samouprave istakavši da projekat RELOF2 podstiče i promoviše međuopštnsku saradnju.

Projekat podržava Vlada Švajcarske preko Švajcarskog sekretarijata za ekonomske poslove SECO.

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
light snow
-4 ° C
-4 °
-4 °
100 %
3.1kmh
90 %
Sub
2 °
Ned
7 °
Pon
10 °
Uto
8 °
Sre
6 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Najčitanije

Slične vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime