- REKLAMA -
9.6 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Ekipa Prve osnovne škole osvojila prvo mesto na gradskom takmičenju NTC kviza

Ekipa Prve osnovne škole osvojila prvo mesto na gradskom takmičenju NTC kviza

- REKLAMA -

Ekipa Prve osnovne škole kralja Petra II pobedila je na gradskom takmičenju NTC kviza koji je održan u Narodnom pozorištu. U prepunoj sali užičkog pozorišta Andrijaši su se najbolje snašli u konkurenciji ekipa iz svih osnovnih škola iz Užica i na kraju zasluženo slavili.

Foto: Prva osnovna škola kralja Petra II

NTC je učenje bazirano na sticanju saznanja kroz igru, a na ovom takmičenju deca su odgovarala na pitanja iz školskog gradiva koje su savladala u proteklom periodu. Pobedničku ekipu su činili učenici drugog i trećeg razreda njih 16, koji su bez velike treme uspešno odgovarali na pitanja i izazove kroz NTC aktivnosti.

Foto: Prva osnovna škola kralja Petra II

Zahvaljujući Fondaciji Live Rich koja je organizovala ovo takmičenje đaci su osvojili izuzetno vrednu nagradu –  sedmodnevni boravak na NTC kampu u Gučevu za svih 16 članova pobedničkog tima. Sve škole učesnice dobile su komplete NTC knjiga koje obrađuju predmete fizike i hemije a škole koje su osvojile drugo i treće mesto dobijaju dodatnu novčanu donaciju za obnovu bibliotečkog fonda.

Foto: Prva osnovna škola kralja Petra II

Pobednički tim  Prve osnovne škole kralja Petra II činili su:

Drugi razred: Nica Guskić, Hana Drndarević, Nina Dimitrijević, Maša Rosić, Mateja Kalabić, Naum Bogosavljević, Dunja Bradić i Đorđe Lučić

Treći razred: Jana Jovanović, Aleksandar Stamatović, Nikolina Davidović, Mia Milosavljević, Mateja Janković, Petar Bacotić, Filip Nikolić i Nikola Ćosić.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
9.6 ° C
9.6 °
9.6 °
83 %
0.7kmh
100 %
Sub
12 °
Ned
12 °
Pon
8 °
Uto
1 °
Sre
2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime