- REKLAMA -
2.3 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Drvoprerađivači traže spas delatnosti

Drvoprerađivači traže spas delatnosti

- REKLAMA -

Traže načine kojim bi se stimulisao viši stepeni prerade i izvoz te vrste proizvoda

Privrednici koji se bave preradom drveta su zatražili da Privredna komora Srbije pokrene, kod nadležnih organa i institucija, inicijativu za što brže rešavanje problema u toj privrednoj delatnosti.

Izvoz trupaca svih drvnih sortimenata iz Srbije, kako su naveli učesnici sednice Sekcije drvoprerađivača, delu Grupacije za primarnu preradu drveta PKS, dugoročno gledano vrlo negativno utiče na perspektive primarne prerade.

–         Šumski fond je ugrožen, a veoma je izražen i nedostatak sirovine koji se ne može umanjiti ni uvozom iz susednih zemalja, jer on praktično nije moguć po modelima koji se razlikuju od zemlje do zemlje, navode iz Regionalne privredne komore Zlatiborskog upravnog okruga u Užicu.

Trenutna situacija, kako su zaključili, ugrožava postojeća radna mesta i umanjuje mogućnost obezbeđivanja stručnog kadra.

–          Sve navedeno guši profitabilnost u ovoj delatnosti, te se nameće potreba da se na sve načine stimulišu viši stepeni prerade i izvoz te vrste proizvoda, navode iz Regionalne privredne komore Zlatiborskog upravnog okruga u Užicu, gde je sednica i održana.

Sastanku su prisustvovali privredenici koji se bave preradom drveta, predsednik Grupacije Dragan Zeljić, te Svetozar Poznanović i Zoran Berbatović iz Udruženja za šumarstvo, preradu drveta, proizvodnju nameštaja i papira PKS.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
2.3 ° C
2.3 °
2.3 °
97 %
1kmh
100 %
Sre
3 °
Čet
3 °
Pet
7 °
Sub
8 °
Ned
12 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

1112 komentari

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime