- REKLAMA -
14.2 C
Užice
Početna Srbija i region Društvo Dronovi za užičke osnovne škole od Rotari klubova Srbije

Dronovi za užičke osnovne škole od Rotari klubova Srbije

- REKLAMA -

U Gradskoj kući u Užicu potpisani su ugovori sa direktorima svih gradskih osnovnih škola o prijemu dronova u okviru projekta “Za lepšu školu” koji sprovode Rotari klubovi Srbije i Ministarstvo prosvete.

Prema rečima guvernerke Rotari Distrikta Srbije i Crne Gore,  Zorice Jestrović, Rotari nacional se u saradnji sa Ministarstvom prosvete priključila projektu “Dronovi za škole” jer je učenicima petog i šestog razreda osnovnih škola uveden novi nastavni program gde će koristiti dronove kako bi mogli da praktično primene sve ono što su naučili kroz teoriju. 

U ime Grada na donaciji ukupno devet dronova za užičke osnovne škole, kao i opremi koja je nedavno donirana Predškolskoj ustanovi Užice zahvalio se Ratko Trmčić član Gradskog veća.“Svima je poznato da u poslednjih nekoliko godina Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ulaže mnogo u digitalizaciju u vaspitno obrazovnom sistemu, pa je tako u programu za učenike prvog i drugog razreda predmet “Digitalni svet “, dok je informatika obavezan predmet od petog razreda. Upravo na časovima informatike učenici će korisiti dronove koje su škole dobile, zahvaljujući Rotari klubovima.”

U okviru saradnje sa Ministarstvom prosvete i lokalnom samoupravom, Rotari nacional je takođe donirala opremu za praktičan rad u okviru predškolske ustanove. U sklopu opreme se nalazi mobilni nameštaj, laptop, 3D štampač i projektor.  

 “Imali smo dosta donacija za bolnicu, Dom zdravlja i za sve osnovne škole zahvaljujući rotarijancima sa naše teritorije. Mi smo pre tri godine donirali 56 kompjutera sa pratećom opremom za sve osnovne škole u Užicu. Učestvovali smo i u pravljenju puta kroz kanjon Đetinje i nadamo se da ćemo u narednom periodu više da se eksponiramo kako bi stanovnici grada Užica znali za sve dobrotvorne akcije i projekte u budućnosti.” Izjavila je Radmila Popović Nikitović, iz Rotari kluba u Užicu.

Projekat su finansijski pomogli Rotari fondacija i rotarijanci iz SAD, Nemačke, Australije, Slovenije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Nosilac projekta je Rotari klub Sremska Mitrovica.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
14.2 ° C
14.2 °
14.2 °
76 %
2.3kmh
100 %
Čet
22 °
Pet
23 °
Sub
21 °
Ned
15 °
Pon
17 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime