- REKLAMA -
17 C
Užice
Početna Srbija i region Digitalizacija i E-uprava Dostupna E-berba za upravljanje berbom voća i povrća i kontrolu prinosa i...

Dostupna E-berba za upravljanje berbom voća i povrća i kontrolu prinosa i troškova

- REKLAMA -

Aplikacija E-berba, namenjena gazdinstvima koje se bave biljnom proizvodnjom sa manjim ili većim brojem berača, dostupna je poljoprivrednim proizvođačima potpuno besplatno, a omogućava jednostavno upravljanje berbom voća i povrća i kontrolu prinosa i troškova, saopštili su iz Fondacije Ana i Vlade Divac.

  • Ova inovativna digitalna alatka omogućava praćenje učinka berača u realnom vremenu, provera kilaže i učinka po parcelama, dodavanje parcela i kreiranje nezavisnih vrednosti po parcelama, dodavanje i analize po berčima, kreiranje izveštaja po danima, parcelama ili po berbi u celosti, naveli su iz Fondacije pojasnivši da je aplikacija razvijena u okviru projekta Akademsko selo koji je pokrenut kao inicijativa grupe donatora iz dijaspore.
  • Cilj je da se podrži digitalizacija rada poljoprivrednih gazdinstava, odnosno da se olakša i modernizuje rad u poljoprivredi. U planu je da aplikacija dobije nove funkcionalnosti u narednom periodu i da ostane besplatna za sve korisnike u Srbiji, napomenuli su iz Fondacije Ana i Vlade Divac koji sprovode projekat Akademsko selo u okviru svojih aktivnosti za podršku razvoju poljoprivredne proizvodnje u Srbiji.
  • Pored ovog projekta, Fondacija razvija i druge projekte i konkurse za podršku razvoju poljoprivredne i prehrambene proizvodnje širom Srbije, kao što su stručne obuke i ulaganja u sredstva za rad i razvoj poljoprivrednih gazdinstava, podsetili su iz te fondacije.

E-berba je besplatna aplikacija, dostupna za preuzimanje na portalu www.eberba.rs i na Google Play servisu.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
17 ° C
17 °
17 °
91 %
1.2kmh
0 %
Ned
31 °
Pon
33 °
Uto
32 °
Sre
28 °
Čet
29 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime