- REKLAMA -
26 C
Užice
Početna Srbija i region Društvo Doskovići žive bez osnovnih uslova za život, potreban im je smeštaj u...

Doskovići žive bez osnovnih uslova za život, potreban im je smeštaj u gradu

- REKLAMA -

Brat i sestra iz sela Rasno kod Priboja, oboje bolesni, žive bez vode i osnovnih uslova za život, a sada kad su već zašli u godine mnoge muke pritisle su ih sa svih strana.

Ljubinko Dosković je izgubio vid pre 25 godina kada su ga izdali i bubrezi, a njegova sestra Milivojka takođe muči isti nedostatak od rođenja jer vidi svega dva posto.

Foto: RINA

Kuća u kojoj živimo je naša, ali je prilaz do nje jako loš a i nalazi se na velikom usponu. Čim padne sneg, vozilo koje dolazi po mene da me vodi na dijalizu nije u mogućnosti da priđe pa neretko moram da se ovako bolestan i slep spuštam sankama do prevoza. A kada se stvari zakomplikuju, pa moram da ostanem u bolnici, sestri Milivojki niko nema da donese kantu vode, kaže Ljubinko.
Zbog konfiguracije terena ne postoji mogućnost da se do kuće ovo dvoje ljudi uvede voda, a najviše bi im značilo kada bi iz ovog udaljenog sela mogli da siđu u neki smeštaj bliže gradu.

Foto: RINA

Ja sam nudio svoju kuću za neki trajni smeštaj nas dvoje dok smo živi, mi se razdvajati nećemo. A kada nas ne bude neka im ostane sve. Ali na tome je sve ostalo. Nudili su nam dom u Pančevu, kažu da je on za slepe i slabovide, ali mi se još nismo izjasnili ne ide nam se tamo. Borimo se kako možemo, plaćamo ženu od naših primanja povremeno da nam pomogne. Ako opština i Centar ne mogu da nam izađu u susret, možda građani mogu donacijom da nam pomognu da otkupimo neki smeštaj koji će biti uslovniji za život i bliže doktoru, kaže Ljubinko i moli sve ljude dobre volje ako mogu da im pomognu, kako sledeću zimu ne bi dočekali u neuslovnoj kući bolesni i sami.

Doskovićima je potrebna pomoć! Ljubinka možete kontaktirati na broj telefona: 0612084540.

- Advertisement -
IZVORRina
- REKLAMA -
Užice
few clouds
26 ° C
26 °
26 °
28 %
3.6kmh
20 %
Čet
25 °
Pet
27 °
Sub
27 °
Ned
25 °
Pon
29 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime