- REKLAMA -
1.9 C
Užice
Početna Srbija i region Do 2025. godine optički internet u gotovo svim seoskim sredinama

Do 2025. godine optički internet u gotovo svim seoskim sredinama

- REKLAMA -

Do 2025. godine, kroz projekat izgradnje širokopojasne komunikacione infrastrukture, u ruralnim predelima biti pokriveno više od 99 odsto domaćinstava mrežama nove generacije, čime će najudaljenija sela dobiti pristup optičkom internetu, najavio je danas ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović.

Za samo godinu dana doneta su četiri značajna zakona u sektoru telekomunikacija, informacionog društva i informisanja – Zakon o elektronskim komunikacijama, Digitalna Evropa, Zakon o javnom informisanju i medijima i Zakon o elektronskim medijima, rekao je Jovanović na otvaranju 31. telekomunikacionog foruma Telfor.

Jovanović je podsetio i da je Srbija 30. juna u Briselu zvanično postala deo velike evropske porodice, rame uz rame sa punopravnim članicama zemalja Evropske unije, pridruživši se programu Digitalna Evropa.

Program, od kojeg mnogo očekujemo, ukupne vrednosti 7,5 milijadi evra, traje do 2027.godine, a pokrenula ga je Evropska komisija kao odgovor na rastuću potrebu za ekonomskim oporavkom kontinenta, izgradnjom digitalnih kapaciteta Evropske unije, naveo je on.

Na Telforu se prikazuju i raspravljaju svi relevantni aspekti telekomunikacija i informacionih tehnologija: istraživanja, tehnički aspekti, razvoj, ekonomija, obrazovanje, oprema, servisi i sistemi. TELFOR konferencija ima veliki broj autora, pojedinačnih posetilaca i predstavnika kompanija iz preko 30 različitih zemalja, iz svih telekomunikacionih i bliskih segmenata, dodaje se u saopštenju Ministarstva.

- Advertisement -
IZVORN1
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
1.9 ° C
1.9 °
1.9 °
84 %
1.4kmh
90 %
Uto
2 °
Sre
4 °
Čet
3 °
Pet
3 °
Sub
2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime