- REKLAMA -
2.1 C
Užice
Početna Srbija i region Do 15. januara obaveštenje o odlaganju plaćanja poreza i doprinosa

Do 15. januara obaveštenje o odlaganju plaćanja poreza i doprinosa

- REKLAMA -

Centar za privredna pitanja Privredne komore Srbije je saopštio da je na sajtu Poreske uprave objavljeno Obaveštenje o odlaganju plaćanja dugovanog poreza i doprinosa u cilju ublažavanja ekonomskih posledica nastalih usled situacije izazvane korona virusom kovid-19.

Obaveštenje je dostupno na https://www.purs.gov.rs/biro-za-informisanje/novosti/6871/odlaganje-placanja-dugovanog-poreza-i-doprinosa-sa-primerom.html.

 

Vlada Republike Srbije je, podsećaju, donela niz podzakonskih akata na osnovu kojih Poreska uprava sprovodi aktivnosti u cilju sprovođenja odlaganja plaćanja dugovanog poreza i doprinosa za sve kategorije privrednih subjektaka.

————————————————-
Doneti podzakonski akti:
– Uredbu o postupku i načinu odlaganja plaćanja dugovanog poreza i doprinosa u cilju ublažavanja ekonomskih posledica nastalih usled bolesti kovid-19 (Službeni glasnik RS br. 156/20), kojom je propisan način odlaganja plaćanja poreza i doprinosa privrednim subjektima koji su se opredelili za odlaganje dospelosti za plaćanje poreskih obaveza u skladu sa
– Uredbom o fiskalnim pogodnostima i direktnim davanjima privrednim subjektima u privatnom sektoru i novčanoj pomoći građanima u cilju ublažavanja ekonomskih posledica nastalih usled bolesti kovid-19 (Službeni glasnik RS, br. 54/20, 60/20 i 65/20) i
– Zaključkom Vlade (Službeni glasnik RS, br. 104/20 i 106/20).

———————————————————————————————–

–     Najkasnije do 15.01.2021.god. privrednim subjektima koji ispunjavaju uslove u skladu sa podzakonskim aktima donetim usled bolesti kovid-19 biće postavljeno obaveštenje u poresko sanduče na portalu Poreske uprave, naveli su iz Privredne komore Srbije istakavši da obaveštenje sadrži podatke o ukupnom iznosu dugovanog poreza i doprinosa na računu 4848 i propisanim računima poreza i doprinosa za paušalno oporezovane obveznike, o broju rata, iznosu rate, datumu dospeća rate, broju odobrenja za plaćanje (BOP) i o računu za uplatu.

–     Sastavni deo obaveštenja za privredne subjekte je i upozorenje o neophodnosti redovnog izmirenje poreskih obaveza, kao i o pridržavanju propisanih rokova za plaćanje rata dugovanog poreza i doprinosa u skladu sa Uredbom o odlaganju plaćanja, dodaju iz Privredne komore Srbije.

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
fog
2.1 ° C
2.2 °
2 °
100 %
5.1kmh
90 %
Uto
5 °
Sre
6 °
Čet
9 °
Pet
11 °
Sub
5 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime