- REKLAMA -
0 C
Užice
Početna Svet Đukanović ponovo opstruira: "Neću potpisati"

Đukanović ponovo opstruira: “Neću potpisati”

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović neće potpisati predloge odluka Ministarstva odbrane za razrešenje načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore. Foto: EPA/ GEORGI LICOVSKI

- REKLAMA -

U pitanju je predlog razrešenja general-majora Dragutina Dakića i razrešenju i prestanku službe general-majora Rajka Pešića.

“Umjesto toga sazvaću sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost. Već danas sam ovlastio sekretara Savjeta da usaglasi termin mogućeg održavanja sjednice sa članovima Savjeta”, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Đukanović je saopštio da je 29. decembra 2020. godine iz Ministarstva odbrane dobio ta dva predloga koja su potpisala dvojica članova Saveta za odbranu i bezbednost – predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić i predsednik Vlade Zdravko Krivokapić.

“Takođe, iz medija sam saznao da je ove Predloge odluka pratila i odluka ministarke odbrane o penzionisanju načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, general-majora Dragutina Dakića”, naveo je Đukanović.

On je, kako je saopšteno iz kabineta, naveo da je Odluka o postavljenju i razrešenju načelnika Generalštaba u isključivoj nadležnosti Saveta za odbranu i bezbednost. Savet za odbranu i bezbednost odluke donosi konsenzusom na osnovu člana 8 Poslovnika o radu.

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
light snow
0 ° C
0 °
0 °
100 %
1kmh
90 %
Sub
2 °
Ned
7 °
Pon
7 °
Uto
10 °
Sre
14 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime