- REKLAMA -
21.6 C
Užice
Početna Srbija i region Đedović: Neće biti privatizacije Elektroprivrede Srbije

Đedović: Neće biti privatizacije Elektroprivrede Srbije

- REKLAMA -

Nema privatizacije Elektroprivrede Srbije, niti otpuštanja radnika, poručila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović.

Želimo da vratimo odgovornost na preduzeće, da imamo odgovorne strukture upravljanja. Moraju da se dovedu profesionalni ljudi koji će se boriti da naša preduzeća budu temelj stabilnosti naše privrede. Nadzorni odbor postavlja direktore, ne ja ili skupština, kako se manipuliše u javnosti poslednjih dana. Nadzorni odbor nadzire i rad direktora. Statut se bavi upravljanjem, a prava radnika definišu se kolektivnim ugovorom, izjavila je Đedović.

Ona je podsetila da je odluka o promeni pravne forme EPS-a doneta još 2014. godine i da ona mora da se sprovede. Đedović je navela da EPS treba da postane Akcionarsko društvo zatvorenog tipa u 100% vlasništvu države. Onog dana kada to postane neće više biti ograničavanja broja zaposlenih, niti zarada. Država je tu, pričala je i nastaviće da priča sa predstavnicima sindikata svih energetskih preduzeća, rekla je Đedović.

Podsetila je da smo u energetskoj krizi videli koliko je važno da imamo stabilna i jaka energetska preduzeća i poručila da je Vlada odlučna da sprovede reforme kako preduzeća, čiji je dug narastao na stotine miliona evra ne bi bila više na teretu države, odnosno građana.

 

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
21.6 ° C
21.6 °
21.6 °
59 %
1.8kmh
90 %
Ned
22 °
Pon
24 °
Uto
25 °
Sre
19 °
Čet
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime