- REKLAMA -
12.6 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Đaci Osnovne škole Dušan Jerković predstavili svoju kulturnu baštinu u okviru Erasmus+...

Đaci Osnovne škole Dušan Jerković predstavili svoju kulturnu baštinu u okviru Erasmus+ programa

- REKLAMA -

Osnovna škola Dušan Jerković je u okviru projekta Kulturna baština u modernom okruženju koji se realizuje u okviru Erasmus+ programa ugostila predstavnike škola iz Slovenije, Letonije i Portugalije koji su i partneri na ovom projektu.

Tokom tri prethodna dana OŠ Dimitrije Tucović se potrudila da gostima kroz niz zanimljivih aktivnosti predstavi našu kulturnu baštinu.

U Gradskom kulturnom centru u utorak je održana je jedna od aktivnosti gde su predstavljene narodne igre i pesme. Zahvaljujemo se Udruženju Ere i etno sekciji Muzičke škole Vojislav Lale Stefanović, takođe i GKC koji nam je omogućio da u ovom prostoru organizujemo priredbu. U našoj školi biće održana radionica koja za cilj ima prikazivanje tradicije zemalja učesnica u modernom okruženju. Imamo zadatak da naše elemente kulturne baštine prikažemo kroz različite moderne medije. Takođe, posetićemo Zlakusu i Terzića Avliju, a dok je u ponedeljak bila radionica koju je realizovala Sofija Bunardžić o umetničkoj grnčariji, rekla je direktor OŠ Dušan Jerković Mirjana Maksimović.

U sredu su u OŠ Dušan Jerković održane radionice, a organizovana je i poseta gradonačelnice i čelnika lokalne vlasti.

Dan ćemo upotpuniti posetom Starom selu u Sirogojnu i obilaskom Zlatibora. Našim gostim smo omogućili i vožnju gondolom i mislim da će oni odavde poneti prelepe utiske, imali su šta vide, šta da čuju, trudili smo se svi zajedno. Uz našu školu koja je domaćin i organizator u realizaciji smo imali potpunu podršku mnogih struktura u gradu, navela je Maksimović.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
light rain
12.6 ° C
12.6 °
12.6 °
70 %
4kmh
100 %
Sub
13 °
Ned
12 °
Pon
7 °
Uto
1 °
Sre
2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime