- REKLAMA -
2.5 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Dispanzer za plućne bolesti i tuberkulozu počinje da radi početkom marta (AUDIO)

Dispanzer za plućne bolesti i tuberkulozu počinje da radi početkom marta (AUDIO)

- REKLAMA -

Radovi na rekonstrukciji Dispanzera za plućne bolesti i tuberkulozu u Užicu su završeni i početak rada jedinog dispanzera tog tipa u Zlatiborskom okrugu očekuje se između 1. i 15. marta. Izvedeni su radovi na investicionom održavanju i kompletna energetska sanacija, koji su finansirani u saradnji grada Užica i Evropske unije preko programa EU PRO Plus u ukupnom iznosu od 490 hiljada dolara.

Foto: M. H.

Foto: M. H.

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević je navela da je zadovoljna što može da obiđe novi prostor koji je u proteklom periodu u potpunosti saniran u saradnji sa partnerima iz Evropske unije preko programa EU PRO Plus.

U ovaj objekat je uloženo 490 hiljada dolara, od toga je Grad Užice izdvojio 290 hiljada dolara, a ostalo su sredstva partnera. Zahvaljujući tome ovde je potpuno rekonstruisano 900 kvadrata Dispanzera za plućne bolesti i tuberkulozu. Ovo je još jedan dokaz naše posvećenosti i rada na poboljšanju kvaliteta života naših sugrađana. Briga o njihovom zdravlju za nas jeste prioritet i to pokazujemo i ovim, ali i svim ostalim projektima koje realizujemo u saradnji sa Vladom Republike Srbije i donatorima iz Evropske unije, rekla je Raković Radivojević.

Ona je najavila da će prateći potrebe zdravstva u narednih mesec dana krenuti i radovi na rekonstrukciji krova Doma zdravlja u Užicu.

Prema predmeru i predračunu vrednost tih radova je preko 5 miliona dinara i to će finansirati grad, rekla je gradonačelnica.

Foto: M. H.

Foto: M. H.

Foto: M. H.

Prema rečima direktora Zdravstvenog centra Užice Aleksandra Lazića početak rada dispanzera se može očekivati između 1. i 15. marta. Potrebno je da se završi prebacivanje kartona pacijenata, kao i da se izvrši kompletna dezinfekcija prostora i da se odradi radiološko ispitivanje od strane Instituta Vinča kako bi pacijenti u ovom prostoru bili bezbedni.

U budućnosti je planirano da ovde bude sedište antituberkulozne službe, pneumofiziologije, centar koji bi se bavio respiratornim infekcijama. Tu će biti i specijalističke službe, psihološko savetovalište i savetovalište za lečenje od alkoholizma koje je takođe renovirano. Ovaj dispanzer u sastavu ima radiološku stanicu i biohemijsku laboratoriju, naveo je Lazić i dodao da je ATD od regionalnog značaja, jer je jedini dispanzer tog tipa na teritoriji Zlatiborskog okruga.

Foto: M. H.

Foto: M. H.

Foto: M. H.

On je naveo da što se tiče kadra funkcionišu adekvatno i tu će raditi specijalizovan kadar koji će moći da odgovori svim potrebama.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
2.5 ° C
2.5 °
2.5 °
98 %
1.5kmh
100 %
Sre
3 °
Čet
6 °
Pet
9 °
Sub
12 °
Ned
6 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime