- REKLAMA -
-2.7 C
Užice
Početna Srbija i region Digitalizacija i E-uprava Digitalni karavan o pogodnostima iz fotelje(AUDIO/FOTO)

Digitalni karavan o pogodnostima iz fotelje(AUDIO/FOTO)

-Džaba vam E uprava ako je građani ne poznaju i ne koriste, čulo se od premijerke u Užicu uz pojašnjenje da je digitalni karavan krenuo po Srbiji sa ciljem da upozna građane sa pogodnostima učinjenog u poslednjih pet godina

- REKLAMA -

Užice je bio domaćin karavana digitalnih veština, pismenosti i bezbednosti Digitalna ekspedicija.

Karavan je pokrenut na inicijativu Kabineta predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić u težnji da građane Srbije upoznaju sa najvažnijim digitalnim veštinama, prednostima digitalnog prostora i elektronske uprave.

Premijerka je istakla da je cilj urađenog u poslednjih pet godina u oblasti digitalizacije i elektronske uprave da državna uprava i lokalna samouprava budu funkcionalan servis na raspolaganju građanima, dostupan 24 sata 365 dana u godini.

Građani, kako je podsetila Brnabić, mogu iz svog doma da pristupe uslugama državne uprave i lokalne samouprave umesto da čekaju u redu, na šalterima i da budu kuriri države.

Brnabić je naglasila da je od juna 2017. godine, sa uvođenjem automatske razmene dokumenata između organa državne uprave i lokalne samouprave, ušteđeno oko 230 miliona dokumenata i papira, što, prema pojašnjenju premijerke, znači da građani Srbije 230 miliona puta nisu čekali na šalterima.

 

–  Karavan je namenjen svim građanima, od mladih koji su od rođenja izloženi digitalnom sadržaju, preko digitalno spretne generacije Z i njihovih roditelja, do građana kojima su digitalni resursi nedovoljno poznati ili dostupni, najavili su organizatori. U holu užičkog pozorišta, uz lokalno rukovodstvo je i veći broj građana dočekao premijerku i ministarke, ali je po njhovom odlasku bio znatno smanjen broj posetilaca karavana

 

Digitalnu ekspediciju podržavaju Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Kancelarija za IT i eUpravu, a u partnerstvu sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i programom Nova pismenost  zajedno sprovode Američka agencija za međunarodni razvoj USAID i Propulsion.

digitalnaekspedicija.gov.rs

 

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
-2.7 ° C
-2.7 °
-2.7 °
93 %
2.1kmh
17 %
Sre
-3 °
Čet
5 °
Pet
2 °
Sub
1 °
Ned
-0 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime