- REKLAMA -
14.4 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Zavetnici Užice: Da u vlasništvo grada pređe plac gde je bila pošta...

Zavetnici Užice: Da u vlasništvo grada pređe plac gde je bila pošta koja je srušena 1999. godine

- REKLAMA -

Užički gradski odbori Zavetnika, Novog DSS, Dveri, i Poks-a, danas su zajedničkim skupom obeležili godišnjicu početka NATO bombardovanja kod srušene zgrade Pošte. Skup je počeo simbolično u 12 sati i 44 minuta što predstavlja Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN koja se odnosi na Kosovo, a predstavnici ovih stranaka su, tim povodom, još jednom poručili ne kapitulaciji i ne francusko -nemačkom sporazumu.

Branko Đurić

Predsednik Gradskog odbora Nove demokratske stranke Srbije Branko Đurić je obraćajući se javnosti naveo da je 1999.godine obećano da će se na mestu srušene zgrade napraviti novo zdanje pošte, međutim nijedna vlast uz pomoć Vlade Srbije nije to obećanje ispunila.

Pre desetak dana je u Užicu bila informacija da je plac gde je srušena pošta prodat, međutim neki dan su mediji objavili da je za 170 miliona dinara taj prostor dat na tender. Nama iz novog DSS nije jasno zašto opština, jer to su male pare za jednu lokalnu samoupavu, uz pomoć Vlade Srbije nije kupila ovaj prostor. Samim tim bi se rešio problem parkinga. Ranije je bila ideja da se tu napravi objekat gde bi na dva sprata bile garaže, a u ostali prostor bi se smestila sva javna preduzeća. Mislim da je to dobra ideja po meni, jer bi građani na jednom mestu mogli da obave stve što im treba, rekao je Đurić.

On je dodao da ako dođe do prodaje da su oni za to da bar dva ili tri nivao garaža koji bi se tu uradio pripadne lokalnoj samoupravi, da im se to ustupi na neki niz godina, jer se pretpostavlja da će se na ovom mestu raditi stambene zgrade.

Milojko Milićević

Milojko Milićević iz Dveri je istakao da agresija nije završena tim činom kojim je potpisana rezolucija 1244, ona se i dalje nastavlja u drugom obliku. On je naveo da agresori primenjuju druge metode da preko državnih medija, predstavnika vlasti otuđe jedan deo Srbije u kome je prvi deo Kosovo i Metohija.

Odabrali smo ovo mesto gde je NATO agresor u strogom centru grada uništio jednu ustanovu kao što je pošta i koja je deo ambijenta pod zaštitom države, a koja još nije obnovljena i koja bi morala da bude baš onakva kakva je bila u tom trenutku kad je srušena. Saznali smo da se ovaj plac sada prodaje i ne znamo da li je to smelo da se dogodi, rekao je Milićević.

Aleksandar Milić

Predsednik inicijativnog odbora Srpske stranke Zavetnici Aleksandar Milić je skrenuo pažnju da Užice nikakvo obeležje nije postavilo na mesto gde je bila pošta koja je bombardovana 1999. Što se tiče placa gde je nekada bila pošta on je rekao da iako je gradska vlast ranije najavljivala da će se truditi da taj prostor pređe u vlasništvo grada kako bi se to moglo iskoristi u najboljem interesu grada, da se povodom ovog tendera i prodaje te lokacije niko iz grada ne oglašava.

Insistiraćemo od gradske vlasti da taj prostor ako je ikako moguće pređe u vlasništvo grada, da ga grad kupi. Za to sam da se uključe svi društveni faktori grada da odlučimo šta je naš interes da tu bude. Ja bih voleo da bude arhitektonska celina. Ali pitanje parkinga u gradu je veliko, tako da se može desiti da je u interesu građana da to bude parking. Ako grad može da nađe neku drugu lokaciju za parking, onda ne treba menjati namenu i arhitektonski izgled centra, naveo je Milić.

On je dodao da je presednik Vučić prekršio Ustav Srbije pošto se složio sa tekstom francusko nemačkog sporazuma, jer je kako je naveo Kosovo po našem Ustavu neotuđivi deo Srbije.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
scattered clouds
14.4 ° C
14.4 °
14.4 °
92 %
0.4kmh
37 %
Uto
20 °
Sre
18 °
Čet
20 °
Pet
22 °
Sub
21 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime