- REKLAMA -
23.2 C
Užice
Početna Srbija i region Društvo CRTA: Nagrada za građanski aktivizam 'Hrabri glas' (ne)znanim junacima borbe protiv nasilja

CRTA: Nagrada za građanski aktivizam ‘Hrabri glas’ (ne)znanim junacima borbe protiv nasilja

- REKLAMA -

Povodom Međunarodnog dana demokratije, organizacija Crta je dodelila priznanja za građanski aktivizam “Hrabri glas” za 2023. godinu za koje je navedeno da ga “zaslužuje svako od stotina hiljada građanki i građana koji su mirnim protestima pokazali hrabrost da veruju u Srbiju bez nasilja”, a dodeljeno je pojedincima i grupama čije angažovanje je bilo inspiracija za sve učesnice i učesnike protesta.

Kako je saopšteno iz organizacije Crta, u ime svih hrabrih građana priznanja su poneli neformalno udruženje “Studenti protiv nasilja”, lokalni aktivisti i organizatori protesta “Srbija protiv nasilja” u Petrovcu na Mlavi, aktivistkinja Dragana Arsić iz pokreta “Odbranimo šume Fruške gore”, Ranka Kašiković iz Subotice i Stefan Vukić iz Požarevca koji su javno istupili protiv političkih pritisaka kojima su bili izloženi na radnom mestu, tužiteljka Bojana Savović i Jasmina Paunović i tužilac Predrag Milovanović, bivša članica Saveta REM-a Judita Popović i Lokalni front iz Kraljeva.

  • “Potrebna je velika hrabrost da bi se preživelo pod teškom senkom nasilja, a kamoli da bi se podigao glas i zahtevao život dostojan građanke i građanina u demokratiji. U stanju apatije u koju nas politički moćnici i uzurpatori države guraju, potrebna je hrabrost da se poveruje da uopšte ima smisla pobuniti se. Hrabrost je u našoj nadi da možemo u Srbiji uspostaviti sistem zasnovan na sili zakona, a ne na zakonu sile”, rekla je tom prilikom dikrektorka Crte Vukosava Crnjanski.
- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
23.2 ° C
23.2 °
23.2 °
76 %
1.9kmh
100 %
Ned
25 °
Pon
24 °
Uto
27 °
Sre
28 °
Čet
28 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime