- REKLAMA -
14.8 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Čestitke užičkim gimnazijalcima za postignute rezultate (AUDIO)

Čestitke užičkim gimnazijalcima za postignute rezultate (AUDIO)

- REKLAMA -

Učenici Užičke gimnazije Vuk Šiljković, Maša Šišić, Filip Pavlović i Tadija Tomašević ostvarili su zapažene rezultate na Republičkom takmičenju iz fizike. Tim povodom gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević posetila je Užičku gimnaziju i čestitala im na postignutim uspesima i poručila da će grad i dalje nastaviti da podržava obrazovanje i mlade.

Foto: Grad Užice

Drugu nagradu na Republičkom takmičenju iz fizike osvojio je maturant Vuk Šiljković, a peto mesto na takmičenju iz astronomije. On se ovim rezultatom plasirao na Srpsku fizičku olimpijadu i oslobođen je polaganja prijemnog ispita na ETF-u. Maturantkinja Maša Šišić zauzela je treće mesto na Republičkom takmičenju, a takođe plasirala se na Srpsku fizičku olimpijadu i oslobođena je polaganja prijemnog na ETF-u. Maša je bila uspešna i na Republičkom takmičenju iz italijanskog jezika gde je zauzela prvo mesto. Filip Pavlović i Tadija Tomašević, iako nisu osvojili neku od prve tri nagrade ostvarili su zapažene rezultate na ovom takmičenju i dobili su pohvale.

Rezultati koje su postigli đaci Užičke gimnazije su motiv, ali i naša obaveza da nastavimo da i dalje podržavamo obrazovanje i mlade, rekla je gradonačelnica Užica.

Naporan rad, posvećeno rukovodstvo ove škole, vredni učenici i profesori to je ono što daje ovako sjajne rezultate. Mi smo proteklih nekoliko godina izdvajali ogromna sredstva u objekte škola, nastavićemo da to radimo i dalje, a pomagaćemo i sve one projekte koji su važni u školama. Svi ovi mladi ljudi koji danas su ovde, a sutra nastavljaju školovanje u univerzitetskim centrima su naša mladost i naša budućnost i oni su ti koji će kreirati dalji razvoj našeg grada, poručila je gradonačelnica Užica.

Profesorka fizike Snežana Jevđović kojoj su đaci zahvalni što im je omogućila da zavole fiziku i da se pripreme za takmičenja, je navela da je ponosna na uspeh koji su đaci postigli.

Moram reći da sam jako ponosna na rezultate učenika i da istaknem da uspeh naše dece zavisi od njihovog zalaganja i truda a takođe pohvalila bih aktiv fizičara koji već dugo godina radi sa učenicima na visokom nivou, što je omogućilo da đaci ostvare ovakve rezultate. Uspeh koje su postigli ovi đaci je na neki način kruna moje karijere, jer posle mnogo godina rada i uspesi koje smo ostvarili, ovi rezultati su kruna, rekla je Jevđović.

Maturntkinja Maša Šišić je navela da na takmičenjima iz fizike učestvuje od druge godine, ali da je ovo prvi put da se plasirala na Republičko takmičenje.

Što se tiče fizike nekako sam osećala da uvek ima nešto što ja ne znam toliko dobro i dovoljno dobro, a to je ono što me i privuklo u fizici. Ovaj uspeh je doprineo da mi se podigne samopuzdanje i drago mi je što sam se oprobala u tome i otkrila da je fizika ono što me zanima. Drago mi je što sam izabrala ETF. Ove godine sam učestvovala i na takmičenjima iz italijanskog jezika, došla do Republičkog gde sam osvojila sam prvo mesto, kaže Maša koja se oprobala i u glumi, a uspeva da nađe vremena i za hobi da svira gitaru.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
14.8 ° C
14.8 °
14.8 °
92 %
1.5kmh
16 %
Pon
24 °
Uto
27 °
Sre
26 °
Čet
24 °
Pet
23 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime