- REKLAMA -
8.7 C
Užice
Početna Srbija i region Cene rominga u regionu niže od sredine godine

Cene rominga u regionu niže od sredine godine

- REKLAMA -
Potpisivanjem regionalnog Sporazuma o romingu zemalja Zapadnog Balkana cene poziva od 1. jula biće niže za 25 odsto, izjavila je državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić. Sporazum će biti potpisan u okviru Drugog digitalnog samita 4. i 5. aprila u Beogradu.

Kako je objasnila, Sporazum o snižavanju cene rominga već je 2014. godine potpisan sa Crnom Gorom, Makedonijom i BiH pa je Srbija praktično sa tim zemljama u režimu sniženih cena.

 –Ono što će novim sporazumom biti definisano značiće dodatno smanjenje koje treba da počne da se primenjuje od 1. jula, zaključno sa 30. junom 2021. kada bi trebalo da bude potpuno ukinut roming u regionu, rekla je Matić.

Kako je dodala, predviđeno je da u prvom prelaznom periodu, snižavanje cena bude oko 25 odsto za pozive ka zemljama koje su već bile obuhvaćene sporazumom, dok će za nove članice, poput Albanije, smanjenje biti drastično veće.

Poziv za Albaniju u romingu sada iznosi 150 dinara, a nakon stupanja na snagu sporazuma neće moći da ide preko 22 dinara.

To je drastično smanjenje, a za druge zemlje će iznositi oko 25 odsto, to takođe nije malo, primetila je Matić, te dodala da je cilj sporazuma da građani u regionu osete benefit međusobne saradnje.

Autor: Radio Luna Izvor: Tanjug

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
8.7 ° C
8.7 °
8.7 °
67 %
1.2kmh
87 %
Pet
20 °
Sub
23 °
Ned
18 °
Pon
21 °
Uto
20 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime