- REKLAMA -
-1 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Čekaju tvoju SMS poruku, žele osmehe dece sa Kosova i iz Republike...

Čekaju tvoju SMS poruku, žele osmehe dece sa Kosova i iz Republike Srpske(AUDIO)

- REKLAMA -

Do 27. januara traje humanitarna akcija Zajedno za dečje osmehe, Fondacije Zajedno za mlade profesorke dr Danice Grujičić i volontera Unije studenata Užica i Unije užičkih srednjoškolaca.

Jelena Papić ispred Fondacije je navela da akcijom teže da sakupe novogodišnje paketiće za decu sa Kosova i Metohije, od ove godine i za decu iz Republike Srpske.

Papić je navela i da im je cilj da prikupe novac za izgradnju dve kuće u mestima Kostajnica i Kozarska Dubica, na severnom području Republike Srpske koje je pogođeno zemljotresom.

Donacije obezbeđuju tekstualnim porukama na 4334. Cena SMS poruke je 100 dinara bez PDV-a.

–    Zadovoljni smo odzivom. Planirali smo oko 100 000 SMS poruka i mogu sa ponosom da kažem da smo na polovini SMS- ova, istakla je Papić i pozvala sugrađane da pošalju poruku i pomoć.

Anita Bralović iz Unije užičkih srednjoškolaca kaže za Radio Lunu da rado učestvuje u humanitarnim akcijama.

–   Pomagati drugima je jako lepa stvar, vi se prvenstveno menjate. Shvatate koliko lepo živite dok neki nemaju ni čokoladicu, napolitanku niti priliku da to probaju. Mi smo jedini koji možemo da ih učinimo srećnim, istakla je Anita pozivajući građane da pošalju poruke ili da na štand na gradskom trgu donesu školski pribor ili slatkiše za mališane sa Kosova i Republike Srpske.

Fondacija planira da na Savindan uruči deci novogodišnje paketiće.

Humanitarnu akciju Fondacija je pokrenula početkom decembra. Štandove su postavljali u Užicu, Čačku, Novom Sadu, Kragujevcu, Banja Luci i drugim gradovima u Srbiji i Republici Srpskoj. Iz Fondacije podsećaju da je do sada prikupljeno oko 10 000 paketića.

Prethodnim akcijama Fondacija Zajedno za mlade, uz dobrovoljnu pomoć studenata, srednjoškolaca i građana, pomogla je deci sa Kosova, ugroženoj deci u Užicu, deci ratnih vojnih invalida, deci koja praznike provode u bolnicama.

- Advertisement -
IZVORJ.P.
- REKLAMA -

Užice
mist
-1 ° C
-1 °
-1 °
100 %
0.5kmh
90 %
Pon
1 °
Uto
1 °
Sre
-1 °
Čet
0 °
Pet
4 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Najčitanije

Slične vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime