- REKLAMA -
14 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Otvoren digitalni kabinet za ruski jezik u ariljskoj školi

Otvoren digitalni kabinet za ruski jezik u ariljskoj školi

- REKLAMA -
Uz podršku NIS-a
Foto NIS

Osnovna škola Brekovo u Brekovu kod Arilja je dobila digitalni kabinet za ruski jezik.

 

Adaptaciju i opremanje kabineta je podržala kompanija NIS u okviru svog korporativnog programa Energija znanja koji podrazumeva saradnju sa obrazovnim i naučnim institucijama u Srbiji i inostranstvu.

  • Kabinet je kompletno adaptiran i renoviran, u potpunosti je opremljen multimedijalnim sredstvima i obezbeđen internet vezom. Kabinet je namenjen učenicima svih razreda i pogodan je za izvođenje nastave kako stranih jezika, tako i drugih predmeta, koji zahtevaju multimedijalnu opremu, navode iz NIS-a.

 

  • Za opštinu Arilje ova godina smatra se godinom prosvete. Opština je uložila u rekonstrukciju tehnološkog parka, zahvaljujući čemu ćemo otvarati nova IT odeljenja i nove obrazovne profile. Naši učenici će tako moći da se školuju u Arilju. Za nas je ova donacija velika čast, naveo je tom prilikom predsednik Skupštine opštine Arilje Dragiša Terzić.
Predsednik Opštine Arilje Miloš Nedeljković je istakao da se Osnovna škola Brekovo ponosi bogatom tradicijom i velikim brojem uglednih i poznatih naučnika i umetnika koji su bivši učenici te škole.
Direktor Osnovne škole Brekovo Goran Ičelić je istakao da se škola trudi da maksimalno unapredi nastavni proces, čemu značajno doprinosi uspešna saradnja i sa lokalnom zajednicom i sa meštanima.

Kako navode iz NIS-a, nastava ruskog jezika i ostalih predmeta je unapređena  i olakšana u Brekovu, ariljskoj školi koja, kako dodaju, ostvaruje odlične rezultate na olimpijadama iz ruskog jezika koje organizuje kompanija NIS. Inače, nastavu ruskog jezika pohađaju svi učenici te škole.

NIS sedam godina sprovodi programa Energija znanja u težnji da ulaže u popularizaciju nauke i unapredi uslove za izvođenje nastave u obrazovnim institucijama u Srbiji.

Najavljuju i ove godine donacije školama Srbije čiji učenici postižu zapažene rezultate na olimpijadama iz ruskog jezika i prirodnih nauka.

Energija znanja
  • Pored podrške razvoju prirodnih nauka, NIS ulaže i u popularizaciju ruskog jezika, tako da je od 2013. godine održano šest Olimpijada znanja iz ruskog jezika i otvoreno više od deset učionica i kabineta za ruski jezik u školama čiji su učenici ostvarili visoke rezultate na olimpijadama. NIS olimpijada je 2014. godine uvrštena i u zvaničan kalendar takmičenja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Takođe, u okviru popularizacije ruskog jezika, preko programa Energija znanja, NIS od 2014. godine pruža podršku realizaciji dvojezične nastave u tri škole u Srbiji i sarađuje sa fakultetima Univerziteta u Beogradu i Novom Sadu. Tako se  na Pedagoškom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu školuju profesori za dvojezična odeljenja u ovim školama, na Fakultetu političkih nauka u Beogradu 2018. godine je otvoren Centar za ruske studije, a na Filološkom fakultetu u Beogradu otvoren je kabinet za ruski jezik. Saradnja sa Filološkim fakultetom podrazumeva i realizaciju nastave srpskog jezika u Ruskoj školi pri Ambasadi Ruske Federacije u Beogradu, navode iz NIS-a.

 

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
clear sky
14 ° C
14 °
14 °
58 %
0.5kmh
0 %
Pon
14 °
Uto
26 °
Sre
21 °
Čet
18 °
Pet
18 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

478 komentari

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime