- REKLAMA -
2 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Bujični potoci pokrenuli klizišta u Prijepolju

Bujični potoci pokrenuli klizišta u Prijepolju

Ugroženo pravoslavno groblje u naselju Purića potok, površinske vode i bujični potoci prave probleme i meštanima Brodareva.

- REKLAMA -

 Naglo topljenje snega na teritoriji opštine Prijepolje je uslovilo punjenje bujičnih potoka koji su pokrenuli brojna klizišta u naseljima Zalug i Luke, a usled pokretanja klizišta ugroženo je i pravoslavno groblje u mestu Purića potok.

Predstavnici lokalne samouprave su po hitnom postupku angažovali mašine kako bi se upravili kritični vodotokovi dok se ne izvrši stručna procena kako će se oni ukorotiti i očistiti.

Površinske vode i bujični potoci velike probleme prave i meštanima Brodareva.

Podsetimo, Vlada Srbije donela je pre pet dana odluku o proglašenju elementarne nepogode u 20 opština na teritoriji Republike, gde su, usled obilnih kiša i padavina, stradali brojni objekti i infrastruktura. Među tim opštinama je i Prijepolje.

Tom odlukom Vlade, kako su naveli, biće pokrenut mehanizam Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima za upućivanje pomoći za obnovu oštećenih porodičnih stambenih objekata u svojini građana, objekata javne namene u javnoj svojini i infrastrukture.

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
overcast clouds
2 ° C
2 °
2 °
80 %
2.6kmh
90 %
Ned
8 °
Pon
9 °
Uto
10 °
Sre
13 °
Čet
4 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Najčitanije

Slične vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime