- REKLAMA -
22.9 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Biciklistički karavan u okviru Evropske nedelje mobilnosti

Biciklistički karavan u okviru Evropske nedelje mobilnosti

- REKLAMA -

Evropska nedelja mobilnosti  se održava svake godine u periodu od 16. do 22. septembra. Cilj ove manifestacije fokusira se na bezbedno pešačenje i vožnju bicikla, kao i koristi koje ovakav vid kretanja može da ima na naše zdravlje i životnu sredinu.

-Grad Užice je pristupio obeležavanju Evropske nedelje mobilnosti, gde je fokus stavljen na biciklizam i pešačenje. Sutra 20. septembra se obeležava Dan bez automobila i Grad Užice u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština je pristupio obeležavanju akcije. Od njih smo dobili određene promo materijale kao i dečije rančeve koje ćemo danas podeliti predškolcima u vrtićima Bambi i Zeka i pozvati ih da sutra doću u vrtić peške u pratnji svojih roditelja, baka i deka. Takođe, ovim putem pozivam sve naše sugrađane da dođu i podrže našu akciju, rekla je članica Gradskog veća Dunja Đenić.

-Pored ove manifestavije, Grad Užice već tradicionalno četvrti put zaredom organizuje Užički biciklistički karavan. Start karavana je sa starog železničkog mosta na Gradskoj plaži u subotu 21. septembra u 11 časova. Biciklisti će se od Gradske plaže kretati gradskim šetalištem koje prolazi kroz kanjon Đetinje, nekadašnjom trasom pruge uskog koloseka, dodala je Đenićeva.

Dunja Đenić

-Biciklistički klub Era je tu da prvenstveno u ovu akciju uključi najmlađe, dečake i devojčice , članove kluba. Drago mi je što ovu stazu sve više i više koriste ljudi kao jednu od najboljih rekreativnih staza. Voleo bih da u ovoj manifestaciji što više učešća uzmu mladi i da njih uputimo u te staze rekreacije od malih nogu, to je ono što je najvažnije, rekao je Nenad Milivojević, predsednik Biciklističkog kluba Era.

Nenad Milivojević

-Ovom prilikom želim da pozovem sve mlade da učestvuju u biciklističkom karavanu, jer osim što se promoviše zdrav život, mladi imaju priliku da upoznaju lepote svog grada, rekla je Marijana Selaković predsednica Unije studenata Užica.

Marijana Selaković

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
22.9 ° C
22.9 °
16.2 °
49 %
3.1kmh
0 %
Sre
33 °
Čet
32 °
Pet
26 °
Sub
30 °
Ned
23 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime