- REKLAMA -
15.6 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Besplatno letovanje za 60 užičkih đaka u Bečićima

Besplatno letovanje za 60 užičkih đaka u Bečićima

- REKLAMA -

Šezdeset učenika iz užičkih porodica lošijeg materijalnog stanja letovaće besplatno u Bečićima, u objektu kojim upravlja ustanova Dečje odmaralište Zlatibor iz Užica. Prva grupa učenika sa dva vaspitača na moru će boraviti od 1. do 8. jula, a druga od 8. do 15. jula.

Ugovor o boravku učenika u Bečićima, koji će finansirati grad, potpisali su danas gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević i direktor ustanove Dečije odmaralište Zlatibor Vladan Cuparić.

Kako je previđeno Pravilnikom, grad će iz sredstava budžeta finansirati letovanje za učenike osnovnih i srednjih škola, koji potiču iz socijalno ugroženih porodica i koji imaju prebivalište na teritoriji grada Užica, a na predlog škola.

Kriterijumi za odabir učenika su socijalna ugroženost porodice iz koje učenik potiče, odnosno porodica čiji ukupan prihod ne prelazi iznos minimalne neto zarade u Republici Srbiji prema poslednjem objavljenom podatku za maj mesec. Jedan od uslova je i uspeh učenika u prethodnoj školskoj godini, prosečna ocena najmanje tri i primereno vladanje.

Foto: Grad Užice

Pravilnik predviđa i da nakon formiranja spiska izabranih učenika, škola za svakog učenika dostavlja i saglasnost roditelja na propisanom obrascu. Roditelji su u obavezi da obezbede neophodna dokumenta za put o čemu će detaljno biti obavešteni na sastancima, koji će biti održani u narednom periodu.

Učenicima i njihovim vaspitačima obezbeđen je besplatan boravak sa punim pansionom, kako je to bilo i ranijih godina.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
broken clouds
15.6 ° C
15.6 °
15.6 °
94 %
1.1kmh
74 %
Pon
24 °
Uto
24 °
Sre
20 °
Čet
18 °
Pet
21 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime