- REKLAMA -
32.7 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Besplatan prevoz za stanovništvo za još oko 370 sela u 17 opština...

Besplatan prevoz za stanovništvo za još oko 370 sela u 17 opština u Srbiji

Minibus i za Novu Varoš, Prijepolje, Sjenicu

- REKLAMA -

Besplatan prevoz je obezbeđen za meštane još blizu 370 sela u 17 opština u Srbiji, rekao je ministar za brigu o selu Milan Кrkobabić posle potpisivanja ugovora o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu 17 minibuseva za prevoz seoskog stanovništva.

Ugovori su potpisani sa predsednicima 17 jedinica lokalnih samouprava koje su prema propisanim kriterijumima i odluci komisije bile najbolje rangirane na javnom konkursu.


Кriterijumi u odlučivanju bili su prevashodno stepen razvijenosti jedinice lokalne samouprave, udaljenost i broj sela koja će biti povezana sa gradskim/opštinskim sedištem, kao i pripadnost područjima nadmorske visine preko 500 metara.


Za te namene iz budžeta je i ove godine odvojeno 120 miliona dinara.Prva na listi odobrenih zahteva ove godine je Medveđa, slede Prijepolje, Svrljig, Tutin, Surdulica, Nova Varoš, Sjenica, Blace, Bojnik…

–  Mi smo mala opština, ali imamo 30 sela od kojih je samo jedno na nadmorskoj visini ispod 500 metara. Danas je radostan dan u opštini Nova Varoš jer ćemo na ovaj način rešiti jedan od gorućih problema sa kojima se suočavamo. Uspešno ćemo obezbediti sve što je potrebno: vozača, servis, gorivo…, izjavio je predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

Minibusevi će imati 49 linija i prevoziće dnevno 1.330 putnika. Minibusevi će služiti samo za potrebe prevoza seoskog stanovništva iz jednog sela u drugo, ili iz sela u gradsko/opštinsko sedište.

Sprovođenjem ovog programa u 2021. i 2022. godini obezbeđen je redovan prevoz u 35 jedinica lokalnih samouprava, od kojih 28 pripada četvrtoj grupi razvijenosti i devastiranim područjima. Na ovaj način 847 sela od ukupno 1.508 koje se nalaze na teritoriji ovih 35 jedinica lokalnih samouprava dobilo je redovan prevoz, a neka sela po prvi put sada imaju vezu sa gradom/opštinom. Dnevno će se ovim minibusevima prevoziti oko 3.800 putnika.

- Advertisement -
IZVOR Beta
- REKLAMA -
Užice
clear sky
32.7 ° C
32.7 °
32.7 °
40 %
1.5kmh
0 %
Pet
33 °
Sub
33 °
Ned
28 °
Pon
25 °
Uto
27 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime