- REKLAMA -
12.9 C
Užice

Banjska stena zablistaće novim sjajem

Među najpopularnijim i najposećenijim vidikovcima u Srbiji svakako je Banjska stena, sa koje se pruža pogled na reku Drinu i planinu Taru. Upravo na ovom mestu napravi se najviše fotografija koje obiđu Evropu i svet, pa iz godine u godinu beleži se sve veća zainteresovanost za tu lokaciju. Tokom sezone veliki broj posetilaca iz zemlje i inostranstva birao je da poseti baš to mesto, a narednog leta turisti će biti dočekani u novom ruhu.

- REKLAMA -

“Postojeće nastrešnice su poprilično dotrajale, tako da se sada grade tri nove. Put do vidikovca vodi kroz šumu, pa je neophodno i da posetioci malo predahnu kad stignu. Ono što je najvažnije jeste da se sve radi u skladu sa prirodom i biće sve izgrađeno od drveta”, rekao je za RINU Ranko Mićanović iz NP Tara.

Kako se radi o nepristupačnom terenu materijal za izgradnju nastrešnica se iznosi uz pomoć konja, jer nijedna mašina tuda ne može da prođe.

Foto RINA

“Većina ih je skrivena i teško pristupačna, ali se do najlepših, ipak može doći ali naravno samo peške. Postoji devet uređenih vidikovaca koji ograđeni i bezbedni za posetioce, a pogled koji puca vredi milion dolara. Najpoznatiji je svakako Banjska stena, ali ništa manje lepo nije ni ostalih osam“, rekao je Milanović.

Foto RINA

Vidikovci u Nacionalnom parku Tara predstavljaju najatraktivnije lokacije sa kojih se ovo zaštićeno područje upoznaje i doživljava na poseban način.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
12.9 ° C
12.9 °
3.4 °
57 %
3.1kmh
0 %
Čet
21 °
Pet
20 °
Sub
12 °
Ned
12 °
Pon
2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime