- REKLAMA -
2.9 C
Užice
Početna Srbija i region Bajatović: Gas bi od 1. januara trebalo da poskupi 11 odsto

Bajatović: Gas bi od 1. januara trebalo da poskupi 11 odsto

Bajatović je rekao da povećanje cena struje i gasa neće biti veliko već tako da i onaj ko ima minimalnu zaradu može platiti taj račun i račun za komunalije.

- REKLAMA -

Vršilac dužnosti direktora Srbijagasa Dušan Bajatović rekao je danas da po računici tog preduzeća gas bi trebalo da poskupi 11 odsto i to od 1. januara.

“Prema internoj računici Srbijagasa taj energent bi u Srbiji trebalo da poskupi 11 odsto i to bi važilo od 1. januara 2023. godine. To će i dalje biti skoro najniža cena u Evropi koju bi i dalje subvencionisala država”, rekao je Bajatović za televizuju Hepi.

Vučić: U Srbiji prevelika potrošnja struje, stanovi pretopli

 

Dodao je da je to poskupljenje potrebno da bi Srbijagas bio likvidan i da bi mogao da dobija kredite, a neophodno je i zbog aranžmana sa Medjunarodnim monetarnim fondom koji će tražiti poskupljenje i gasa i struje.

Zalihe gasa koje su do sada obezbedjene u skladištima su, prema njegovim rečima, plaćene zahvaljujući likvidnosti budžeta.

Srbija je, kako je rekao, obezbedila još dve milijarde kubika gasa od Rusije po naftnoj formuli, a 1,2 milijarde iz drugih izvora.

Vučić: Potrebne investicije u energetiku do 33 milijarde evra u narednih 15-20 godina

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
2.9 ° C
2.9 °
2.9 °
45 %
1.8kmh
15 %
Pon
0 °
Uto
8 °
Sre
5 °
Čet
2 °
Pet
3 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime