- REKLAMA -
13.8 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Akcija Cvet koji život znači sutra na glavnoj ulici

Akcija Cvet koji život znači sutra na glavnoj ulici

- REKLAMA -

Ulična akcija prodaje cveća namenjena Fondu Savetovališta za žene sa invaliditetom obolele od raka dojke Jefimija, 22. po redu biće održana u subotu, 18. maja od 8 do 12 časova u ulici Dimitrija Tucovića.

Od kako postoji Jefimija od 2000. godine u Zlatiborskom okrugu postoji i tendencija pada smrtnosti od raka dojke. Zvanični podaci pokazuju da je 2020. godine smrtnost u našem okrugu bila za skoro 10% (35,7%) manja u odnosu na prosek za celu Srbiju (45,5%).
Sve je to rezultat naših zajedničkih napora kojima je doprinela i ova ulična akcija. Ona ima za cilj da nas opomene da treba da učinimo sve da bismo ostali zdravi što podrazumeva zdrave stilove života i redovne preventivne kontrole, pogotovu u rizičnim godinama, naveli su iz Jefimije.

Akcija je podržana od Zdravstvenog centra i Opšte bonice Užice, Grada Užice. Tu su i naši stalni prijatelji: JKP Bioktoš, proizvođači cvetnog rasada Irena Savić iz Gorjana, buregdžinica Blu Mun, lokalni i regionalni mediji i drugi dobronamerni humani ljudi.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
13.8 ° C
13.8 °
13.8 °
99 %
0.6kmh
89 %
Pet
21 °
Sub
25 °
Ned
28 °
Pon
23 °
Uto
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime