- REKLAMA -
12.5 C
Užice
Početna Srbija i region Zlatno jaje pripalo izraelskoj rediteljki za film Pismo svinji

Zlatno jaje pripalo izraelskoj rediteljki za film Pismo svinji

- REKLAMA -

Glavna nagrada festivala Kustendorf Zlatno jaje dodeljeno je izraelskoj rediteljki Tal Kantor za animirani film Pismo svinji.

Srebrno jaje otišlo je u Mongoliju, rediteljki Dulmi Purev-Očir za film Sneg u septembru. Bronzano jaje dodeljeno je filmu Afrikat mađarske rediteljke Ane Đimeši.

Nagrada za najbolju fotografiju, Vilko Filač dobio je Evan Maragkudakis za grčki film Na Kserksovom tronu. Festival Kustendorf odlučio je da dodeli i Specijalno priznanje rediteljki iz Srbije, Aleksandri Lazarovski za film Više od života. Najpoetičniji film je film Kaseta Uzbekistanca Mirtemira Murotova. Nagradu publike dobio je Hamidreza Gasemi iz Irana, za ostvarenje Povetarac.

U takmičarskom programu 16. Kustendorfa, prikazano je 14 filmova, a o nagradama je odlučivao međunarodni žiri koji su činili: italijanska rediteljka Suzana Nikjareli, proslavljeni glumac Slavko Štimac i izraelski producent, reditelj i scenarista David Noj.

Festivalsku nagradu za životno delo i buduće filmove dobio je akademik Dušan Kovačević, a ona ima dvojako značenje.

Prvo je za dugogodišnji rad u svetu filma, a drugo je za budući film, što je lepa obaveza i nada da ćete možda još nešto uraditi ako Vas dobri Bog pogleda, rekao je Kovačević.

Pored omaža posvećenog stvaralaštvu ovog proslavljenog autora, na završnoj večeri festivala izvedena je i tačka iz baleta Ko to tamo peva, kompozitora Vojislava Vokija Kostića u izvođenju baletskog ansambla Narodnog pozorišta. Tradicionalno, na zatvaranju festivala nastupio je i akademski folklorni ansambl Svetozar Marković iz Kragujevca.

- Advertisement -
IZVORRTS
- REKLAMA -
Užice
clear sky
12.5 ° C
12.5 °
12.5 °
72 %
1.7kmh
1 %
Uto
19 °
Sre
20 °
Čet
19 °
Pet
12 °
Sub
10 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime