- REKLAMA -
8.5 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Grad Užice prepoznao i nagradio trud uspešnih i vrednih Užičana

Grad Užice prepoznao i nagradio trud uspešnih i vrednih Užičana

- REKLAMA -

Užičani koji su u prošloj godini ostvarili zapažene rezultate u različitim sferama okupili su se danas na tradicionalnom prijemu u Svečanoj sali Gradske kuće. Tu su bili doktori nauka, najuspešniji u Policijskoj upravi Užice i Vatrogasno spasilačkog bataljona, u javnom sektoru, sportisti, kulturni radnici, humanitarne organizacije i nagrađeni novinari.

Obraćajući se prisutnima gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević je navela da je posebno raduje što je ove godine susret u danu kada se obeležava praznik Sveti Sava koji se smatra prvim srpskim zakonodavcem, a bio je i veliki reformator i prosvetitelj.

Za trenutak radosti u kojem uživamo zbog ostvarenog uspeha ponekad su potrebne godine, decnije mukotrpnog rada, posvećenosti i velika želja da se pomere granice znanja i mogućnosti. Vi ste dokaz da se do uspeha može stići bez obzira na sva iskušenja i prepreke kojih sigurno nije malo. Ponosni smo na vaše uspehe koji nisu slučajnost već rezultat velikih ulaganja i rada. Želja nam je da baš vi budete inspiracija mlađim generacijama da se do najviših ciljeva itekako može, rekla je Raković Radivojević.

U ume svih nagrađenih glumac doctor umetnosti Nemanja Hadži Jovanović se zahvalio gradu Užicu na prijemu i pročitao kratak uvod iz Žitija Svetog Save O ličnosti i događajima.

Glumac Nemanja Hadži Jovanović je naveo da je ovaj prijem i prisustvo jedan prelep osećaj.

Hvala gradu na ovom prijemu i ovoj ogromnoj pažnji, jer to je ono što čoveku treba. Malo pažnje, a mi smo dobili mnogo više, da se osetimo da je naš trud ipak neko primetio. Posebno mi je drago što ostajem u Užicu i po meni čovek treba da se trudi da ostaje. To je ono večno pitanje da li ostati ili otići, ali po meni čovek treba da ostane da se bori i stvara negde za svoj grad, za svoju decu, za svoje pokoljenje. Ako odemo negde tek nas tamo čeka neki drugi rad, mnogo teži, ali mislim da taj rad tamo retko ko će da primeti i nagradi, naveo je Hadži Jovanović.

Violinista Matija Spasojević koji je završio Školu za muzičke talente u Ćupriji u biografiji ima mnogo nagrada sa domaćih i međunarodnih takmičenja. Ovaj osamnaestogodišnjak iza sebe ima mnoštvo solističkih koncerata u najznačajnijim salama u Srbiji, ali i u Češkoj, Rumuniji, Italiji, Monaku. Dobitnik je nagrade Grada Užica za Dan grada pre dve godine.

Velika mi je čast da budem deo ovakvog prijema. Mladima koji počinju da se bave nečim bih poručio da slušaju svoje roditelje i učitelje. Danas imam veliku tremu zato što sam među svojima, jer su očekivanja velika, a ja pred svojim sugrađanima želim da se pokažem u najboljem svetlu, naveo je Spasojević.

Za najboljeg radnika Policijske uprave Užice proglašen je Dejan Milosavljević, a najbolji vatrogasac Milovan Tomonjić. Najbolji radnici javnog sektora su Radovan Jevtić iz Javnog preduzeća Veliki park i Mališa Marković iz Javno komunalnog preduzeća Duboko. Među najuspešnijima našli su se sportisti i njihovi treneri, ali i glumci Igor Borojević, direktor Narodnog pozorišta Užice Zoran Stamatović, kompozitor Ignjat Milićević, KUD Sevojno. Uspesi užičkih novinara takođe su prepoznati i na prijemu su bili Zorica Đoković, Jelena Božovi, Natalija Vidić, Marija Vranić, Vladimir Lojanica i Dragan Pejić.  Ekipa Crvenog krsta Užice koja je uspela dva puta za redom da odbrani titulu prvaka države zasluženo se našla na ovom skupu.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
8.5 ° C
8.5 °
8.5 °
90 %
1.4kmh
0 %
Uto
19 °
Sre
20 °
Čet
20 °
Pet
14 °
Sub
10 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime