- REKLAMA -
9.6 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Zlatibor/Čajetina Osnovci u Čajetini pravili makete aviona

Osnovci u Čajetini pravili makete aviona

- REKLAMA -

Članovi maketarske sekcije Osnovne škole Dimitrije Tucović pravili su makete nekoliko modela aviona.Sekcija se odvija u okviru projekta koji sprovodi Muzej maketa na Zlatiboru u saradnji sa opštinom Čajetina.

Ideja ovog projekta je da se maketarstvo približi deci, da se radi na motorici, da razmisle i da shvate kako mašine fukcioniš. Da otkriju kako se stvari prave i da dođu na ideju da sami nešto naprave.

Što se tiče maketarstva, ključni resurs je vreme. Za sastavljanje makete treba dosta vremena, zato smo birali da budu jednostavnije makete da mogu da se odrade za jedan do dva časa. Ideju je trebalo pokrenuti u prošloj školskoj godini, ali zbog korone morali smo da se prilagodimo  i da to odradimo tek u ovoj školskoj godini, rekao je Samir Aslani iz Muzeja ma maketarstva.

On je naveo da primećuje da je deci zanimljivo i interesantno i da je namera Muzeja da nastave sa maketarstvom u saradnji sa Osnovnom školom Dimitrije Tucović i u narednom periodu. Kako bi to postala jedna trajna akcija i trajna sekcija koja će funkcionisati svake školske godine.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
scattered clouds
9.6 ° C
9.6 °
9.6 °
96 %
1.2kmh
31 %
Uto
9 °
Sre
21 °
Čet
19 °
Pet
13 °
Sub
14 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime