- REKLAMA -
19.5 C
Užice
Početna EKO Kabasto tema u Kačeru i Kremnima

Kabasto tema u Kačeru i Kremnima

- REKLAMA -

Članovi BWL tima razgovaraće večeras i sutra sa meštanima Kačera i Kremana o odlaganju kabastog otpada prema sistemu, uspostavljenom novembra prošle godine od kada organizovano prikupljaju kabasto nakon privremenog postavljanja kontejnera narandžaste boje u gradskim, od ove godine i u seoskim, meskim zajednicama.

U prostorijama MZ Kačer biće večeras, u Kremnima sutra veče od 18 časova.

Foto izvor Fejsbuk/Ere recikliraju

–  Reč je o selima poznatim po stočarstvu i proizvodnji mleka i mlečnih proizvoda ali i po ruralnom turizmu. Sve su to delatnosti koje u velikoj meri zavise od načina upravljanja otpadom, na ovim prostorima, te se stoga nadamo zainteresovanosti tamošnjeg življa da nam se pridruži na ovim sastancima, naveli su iz BWL tima na Fejsbuk stranici Ere recikliraju.

Do sada je BWL tim održao sastanke u više od deset mesnih zajednica.

Podsetimo, poslednjeg vikenda svakog meseca, na oko četiri dana, JKP Bioktoš postavlja kontejnere za kabasti otpad na 20 lokacija u gradskim mesnim zajednicama, dok u tri grupe užičkih sela to čine prve nedelje na svaka tri meseca, ukupno četiri puta godišnje.

JKP Duboko Užice je nosilac projekta Uspostavljanje sistema za održivo upravljanje kabastim otpadom (BWL) kojeg prekograničnom saradnjom Srbija- BiH sprovode u Užicu i Tuzli.

Projekat, čiji je cilj i ušteda deponijskog prostora i ponovno iskorišćenje usitnjenog kabastog otpada, finansijski je podržala Evropska unija.

Izvučeni iz zone komfora; kako sa kabastim otpadom u Užicu

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
clear sky
19.5 ° C
19.5 °
19.5 °
52 %
6.7kmh
2 %
Uto
18 °
Sre
20 °
Čet
20 °
Pet
13 °
Sub
13 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime