- REKLAMA -
15 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Oprema za kontrolu bezbednosti saobraćaja, video nadzor i detekciju prekršaja od 1....

Oprema za kontrolu bezbednosti saobraćaja, video nadzor i detekciju prekršaja od 1. februara

- REKLAMA -

Od 1. februara zvanično počinju sa radom instalirane kamere, radar na Zlatiborkom putu i monitoring centar za bezbednost saobraćaja, saopštili su iz Grada Užica.

Nabavka opreme za kontrolu bezbednosti saobraćaja, video nadzor i detekciju prekršaja koju je sproveo Grad Užice podrazumevala je nabavku 25 kamera i jednog radara, kao i neophodne prateće opreme za Monitoring centar, koja se nalazi u Policijskoj upravi Užice.

Grad Užice je vlasnik opreme, a MUP Republike Srbije- policijska uprava Užice njen korisnik. Nakon sprovedenih procedura i usaglašavanja sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, stigla je saglasnost Ministarstva, čime je omogućeno da izvođač radova u potpunosti izvrši opremanje, kako pristupnih mesta za kamere i radar, tako i monitoring centra. Time su stvoreni uslovi za korišćenje opreme.

Skoro svi veći gradovi u Republici Srbiji već koriste kamere u svrhu bezbednosti saobraćaja ili su u završnoj fazi procesa uvođenja potrebne opreme, kako bi se povećao nivo bezbednosti pešaka na pešačkim prelazima, dece u okolini škola, kao i vozača svih vrsta vozila.

Podsećamo da uspostavljeni sistem veći deo svojih operacija obavlja automatski, bez prisustva policijskog službenika u samoSvi člancim monitoring centru. Neke od funkcija su: automatsko prepoznavanje prekršaja, kao što je primera radi, prolazak kroz crveno svetlo na semaforu, preko registarskih tablica. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju sve saobraćajne propise kako bismo unapredili nivo bezbednosti.
Radar koji kontroliše brzinu kretanja postavljen je na izlazu iz Užica, na magistralnom putu Užice-Bela Zemlja (Zlatiborskom putu), gde je maksimalna dozvoljena brzina kretanja 50 km/h. Radar kontroliše brzinu u oba pravca, i iz Užica i prema Užicu.

Pojačavaju kontrole roka važenja registracione nalepnice

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
clear sky
15 ° C
15 °
15 °
36 %
2.1kmh
0 %
Pet
18 °
Sub
12 °
Ned
6 °
Pon
8 °
Uto
8 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Najčitanije

Slične vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime