- REKLAMA -
11.2 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Zlatibor/Čajetina Izdate upotrebne dozvole za nove gondole na Kopaoniku i Zlatiboru

Izdate upotrebne dozvole za nove gondole na Kopaoniku i Zlatiboru

- REKLAMA -

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture postupajući po zahtevima investitora Republike Srbije – JP ,,Skijališta Srbije’ i Opštine Čajetina, izdalo je rešenja kojima se odobrava upotreba izvedenih radova na izgradnji gondola na Kopaoniku i Zlatiboru.

“Otvaranje gondole Brzeće – Mali Karaman koje se očekuje u najskorijem periodu, deo je projekta ,,Srbija 2025′ vredan 3,2 milijarde dinara. Ovom investicijom omogućiće se razvoj Brzeća u opštini Brus i čitavog podnožja Kopaonika, ali i sveobuhvatnog turizma Srbije. Završena je takođe i prilazna saobraćajnica, koja je urađena u rekordnom roku“, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Prepoznajući važnost investicija i projekata u cilju razvoja turističke ponude srpskih planinskih centara, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je donelo rešenje o upotrebnoj dozvoli za: gondolu Brzeće (Bela reka)-Mali Karaman, na teritoriji KO Brzeće – opština Bus, čiji je investitor JP ,,Skijališta Srbije’ i gondolu Zlatibor – Tornik, čiji je investitor Opština Čajetina.

Turistička atrakcija koja će unaprediti turističku ponudu Zlatibora, pošto je uspešno prošla sve testove i dobila upotrebnu dozvolu, svečano je puštena prošle nedelje u rad. Devet kilometara najmodernije vazdušne trase zlatiborske gondole povezuje centar Zlatibora sa ski centrom Tornik, preko Ribničkog jezera na kojem se nalazi međustanica.  U saradnji sa renomiranim francuskim proizvođačem kompanijom Pomagalski kompletna instalacija urađena je u skladu sa najvišim standardima zaštite životne sredine. Poštovanje svetskih ekoloških standarda pri gradnji gondole u skladu je sa naporima Opštine Čajetina da postane prva ekološka opština u Srbiji.

 

- Advertisement -
IZVORRINA
- REKLAMA -
Užice
scattered clouds
11.2 ° C
11.2 °
11.2 °
40 %
2kmh
43 %
Sub
13 °
Ned
5 °
Pon
9 °
Uto
10 °
Sre
13 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime