- REKLAMA -
5.7 C
Užice
Početna Svet Krivokapić: "To je prvi korak koji će preokrenuti čitavu situaciju"

Krivokapić: “To je prvi korak koji će preokrenuti čitavu situaciju”

- REKLAMA -

Podgorica – Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić kaže da misli da je usvajanje izmena Zakona o slobodi veroispovesti prvi potez ka ključnom koraku.A to je da Crna Gora pokaže da je sekularna država, što podrazumeva odvojenost crkve od države.

Zdravko Krivokapić je rekao da je potrebno da sve verske zajednice budu isključivo i samo u pravnom sistemu Crne Gore.

“Ja to nijesam mogao da shvatim drugačije. To je taj prvi korak koji će preokrenuti čitavu situaciju”, ističe Krivokapić.

Kaže da je evropskom komesaru za proširenje Oliveru Varheljiju rekao da su tri člana zakona koja su vređala logiku bilo kog građanina upućivala na jednu činjenicu – “da je neko težio da vam preuzme imovinu, a da vi potom dokazujete da je to vaše”.

“Opet je tražio pojašnjenje i rekao sam mu da je vrlo jednostavno: Vi imate svoj plac, gradili ste svoju kuću i znate da ste ulagali u nju i znate da je to vaša kuća, neko donese odluku ovo više nije vaše, pa vi dokazujte na sudu. Samo je odgovorio: pa to je nemoguće”, navodi Krivokapić.

Kaže da ima razumevanja za svaki protest građana.

“Ali, ako je taj protest organizovan partijski, uz podršku odgovarajućih drugih struktura, i ako imate takva saznanja, onda se postavlja pitanje zašto je sve to tako? Pravo protesta treba da postoji i nema razloga za strah”, kaže Krivokapić.

“Ne želim da verujem da postoji čovek koji više voli drugu državu od Crne Gore”

Zdravko Krivokapić ističe da ne želi da veruje da postoji čovek koji više voli neku drugu državu od Crne Gore.

“I ako je samo to odrednica, onda je patriotizam svih nas isti. Ako to doživljavamo kao ljubav prema Crnoj Gori, onda se mi ne razlikujemo. Ali ako to neko zloupotrebljava u bilo kom smislu, onda se moramo razlikovati. Ako je taj patriotizam prešao u nacionalizam, onda je isto to velika opasnost za sve nas. Nijedan nacionalizam nije nikome donio dobro”, naglašava Krivokapić.

Kaže da je namera svih u vladi da naprave jednu građansku priču, tako što će otići u bilo koji grad u Crnoj Gori, porazgovarati sa bilo kojim građanom i pojasniti da nikome ništa ne daju i ne uzimaju.

“Mi želimo da budemo takvi da ta priča o uzimanju i davanju biti zanemarena, a da će mjera svega da bude rad, stručnost i odgovornost. I ako se toga posla latimo, a okrenemo sve u ekonomsku priču, zaboravimo ovu nametnutu priču o identitetu, onda ćemo svi biti zadovoljni”, ističe Krivokapić.

Kaže da već razgovaraju sa određenim investitorima koji bi prevashodno zadržali stanovništvo na severu i obezbedili početnu ekonomsku sigurnost da niko više ne razmišlja da ide samo u Podgoricu, ili ide do Primorja.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
5.7 ° C
5.7 °
5.7 °
88 %
1kmh
100 %
Čet
10 °
Pet
17 °
Sub
18 °
Ned
21 °
Pon
22 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime