- REKLAMA -
17.1 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Užički radio- amateri u pripavnosti

Užički radio- amateri u pripavnosti

- REKLAMA -

 

Užički radio-amateri će održati proveru veze na repetitoru YU0VUE (R7X) večeras u 20 časova, potom i prozivku na repetitoru YU0VSE (R2X), pošto je Savez radio-amatera Srbije pozvao radio-amatere da budu pripravni zbog najavljenih obilnih padavina.

  • Osim radio-amatera iz Užica, pozivamo i druge radio-amatere koji su u zoni pokrivanja repetitora da se jave jer vanredne situacija kada se dese, obično izlaze van granica jednog područja, navode iz YU1ABH užičkog Radio kluba Aco Vučković.

Podsećaju da u stanju pripravnosti treba da se provere opreme, radio-stanica, antenski sistemi, rezervni izvora napajanja.

  • Ako se za napajanje koriste akumulatori, treba ih napuniti, ako se koriste agregati treba obezbediti gorivo da se mogu po potrebi odmah pustiti u rad. Poželjno je i da se poveća redovna aktivnost na repetitorima radi provere pokrivenosti i dometa svih učesnika, dodaju iz Radio kluba Aco Vučković.

Podsetimo, Sektor za vanredne situacije je podigao stepen pripravnosti na najviši nivo, nakon upozorenja Republičkog Hidrometeorološkog zavoda o obilnim padavinama, do 40 litara padavina po metru kvadratnom, koje se očekuju do 15. maja, posebno na području zapadne i jugozapadne Srbije.

Zbog najave veće količine padavina narednih dana, Gradski štab za vanredne situacije Užica je apelovao na građane koji su, zbog velike količine padavina, imali štetu na poslovnim, stambenim objektima i na poljoprivrednim površinama da preduzmu neophodne mere zaštite imovine, kako navode, čišćenjem i prokopavanjem odvoda i ostalim aktivnostima koje mogu doprineti eliminisanju ili ublažavanju potencijalne štete.

 

Foto izvor Radio klub Aco Vučković Užice

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
17.1 ° C
17.1 °
17.1 °
49 %
3kmh
11 %
Pet
21 °
Sub
23 °
Ned
22 °
Pon
23 °
Uto
15 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

1128 komentari

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime