- REKLAMA -
26 C
Užice
Početna Srbija i region EKO Za energetsku sanaciju škole u Pribojskoj Banji 18,5 miliona dinara

Za energetsku sanaciju škole u Pribojskoj Banji 18,5 miliona dinara

- REKLAMA -

Zgrada najstarije osnovne škole u opštini Priboj OŠ Nikola Tesla u Pribojskoj Banji biće renovirana u narednih mesec dana sa 18,5 miliona dinara, saopštili su iz lokalne samouprave pojasnivši da će zamenom stolarije i obnovom fasade u značajnoj meri unaprediti energetsku efikasnost tog objekta koji je počeo sa radom 1853.godine.

  • Projekat podrazumeva izradu kompletne termoizolacione fasade i izolaciju tavanice i međuspratnih konstrukcija, kao i ugradnju kalolimetara i pumpi sa frekfentnom regulacijom u školskoj kotlarnici, naveo je Marko Janjušević, energetski menadžer opštine Priboj.

Ministarstvo rudarstva i enegetike je opredelilo 70 odsto sredstava, odnosno nepunih 13 miliona dinara, a lokalna samouprava 5,5 miliona dinara.

Ugovor je potpisan 22. jula u Beogradu kada je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović sa predstavnicima 38 lokalnih samouprava potpisala ugovore, vrednosti 1,1 milijardi dinara, od čega 687 miliona obezbeđuje Ministarstvo, a 463 miliona dinara lokalne samouprave za rekonstrukciju objekata od javnog značaja.

  • Država će nastaviti da raspisuje javne pozive i da, prema mogućnostima, povećava subvencije. Država je tu da obezbedi novac, da raspisuje javne pozive, ali samo ako svi zajedno budemo radili imaćemo i dovoljno energije i zdravu životnu sredinu, preneli su iz Opštine Priboj navode mnistarke Mihajlović.
- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
26 ° C
26 °
26 °
28 %
3.6kmh
20 %
Čet
25 °
Pet
27 °
Sub
27 °
Ned
25 °
Pon
29 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime