- REKLAMA -
-4 C
Užice
Početna Srbija i region Vlada dala saglasnost na povećanje cene putarine

Vlada dala saglasnost na povećanje cene putarine

- REKLAMA -

Vlada Srbije na jučerašnjoj sednici dala je saglasnost na povećanje cene putarina, u proseku za 1,8 odsto.

U saopštenju Vlade navodi se da je to redovan postupak uskladjivanja sa stopom inflacije.
“Uskladjivanje cena putarina je u proseku 1,8 procenata i u skladu je sa rastom cena na malo inflacijom, pa se tako za vozila IA kategorije cena putarine za deonicu Beograd-Dimitrovgrad i Beograda-Čačak uskladjuje za 10 dinara, dok za deonicu Beograd-Šid i Beograda-Subotica ostaje nepromenjena, a slično je i za ostale kategorije vozila”, navodi se u saopštenju Vlade.

Na sednici je usvojen i Predlog zakona o potvrdjivanju Konvencije o trgovini žitaricama, kako bi se putem Medjunarodnog žitarskog saveta (IGC) kao medjuvladine organizacije pospešila medjunarodna saradnja u trgovini žitaricama i pružio doprinos stabilnosti tržišta, kao i unapredjenju svetske bezbednosti u oblasti hrane.

Članovi vlade usvojili su i uredbu o proglašenju spomenika prirode “Kalemegdanski rt”, čime će ta posebna prirodna retkost biti zaštićena na, kako su rekli, “značajno većoj površini”.

Na sednici je usvojen Program korišćenja dotacija namenjenih za projekte podrške porodici, jačanju položaja žene u društvu, merama populacione politike i unapredjenju demografske slike u 2021. godini.

“Program je usmeren na motivaciju mladih za ostanak u zemlji, poboljšanjem i unapredjenjem kvaliteta života ove populacije, kao i na jačanje položaja žena u društvu, što podrazumeva sprovodjenje svih aktivnosti u cilju prevencije nasilja nad ženama”, kaže se u saopštenju Vlade Srbije.

- Advertisement -
IZVORBeta
- REKLAMA -

Užice
light snow
-4 ° C
-4 °
-4 °
100 %
3.1kmh
90 %
Sub
2 °
Ned
7 °
Pon
10 °
Uto
8 °
Sre
6 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Najčitanije

Slične vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime