- REKLAMA -
18.3 C
Užice
Početna Srbija i region Društvo Vidljiv apel za dodatnom opremom ili edukacijom?

Vidljiv apel za dodatnom opremom ili edukacijom?

- REKLAMA -

Razbacane kutije oko polupodzemnih kontejnera za suv i mokar otpad smo uočili juče na glavnoj ulici pored TC Pariz, što nije prvi put da ove godine zapazimo isti prizor na istom mestu preko puta pijaca i upravne zgrade JKP Bioktoš.

To javno komunalno preduzeće je nedavno uklonilo sa te lokacije u ulici Dimitrija Tucovića kontejnere plave, crne i žute boje nakon što je ugradilo dva polupodzemna kontejnera kako bi obližnji trgovci i privrednici u njih posebno odlagali otpad za reciklažu od onog koji je za deponovanje.

Iz Bioktoša su za ovu godinu najavili edukacije stanovništva o primarnoj selekciji otpada.

Kutije bi trebalo saviti i sabiti pre odlaganja u adekvatnu opremu, ukazivali su više puta na Fejsbuk stranici Ere recikliraju

Bioktoš je prošle godine postavio 13 polupodzemnih kontejnera na šest lokacija u užem jezrgu grada u kojem je od pre tri godine i oko 150 kontejnera plave boje za odlaganje suvog otpada.

Iz Bioktoša su ukazali prošle godine za Lunu da u proseku oko polovinu otpada iz kontejnera za recikliranje ne čini suv već zalutali otpad drugih vrsta./ 14. februar/nedaleko od Gradske kuće

Dok su crni kontejneri namenjeni mokrom otpadu pokriveni, većina kontejnera plave boje nema poklopac koji bi otpad namenjen reciklaži štitio od vremenskih nepogoda.

9. mart

13. februar

11. februar

 

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
broken clouds
18.3 ° C
18.3 °
18.3 °
49 %
10.6kmh
82 %
Sub
18 °
Ned
8 °
Pon
4 °
Uto
6 °
Sre
6 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime