- REKLAMA -
2.2 C
Užice
Početna Slobodno vreme Kultura Večeras Evropa u gostima u Užicu

Večeras Evropa u gostima u Užicu

- REKLAMA -

Međunarodni kamerni ansambl „Circle“ nastupiće večeras, u 19 sati, u Svečanoj Sali Muzičke škole Vojislav Lale Stefanović u Užicu.


Kvartet „Circle“ čine:

Sulamita Slubovska – violina, umetničko vođstvo

Katarina Aleksić – violina

Marina Popović – viola

Tomaš Pokšivinjski – violončelo


Međunarodni kamerni ansambl „Circle“ je posebno važan deo projekta „Evropa u gostima“. Ansambl je osnovan za potrebe projekta u jesen 2020., u vreme zatvaranja i restriktivnih mera usled pandemije, sa ciljem da se održi međunarodna saradnja. Sastav ansambla nije stalan već predstavlja „krug“ umetnika (otud ime „Circle“) okupljenih oko ideje violinistkinje Katarine Aleksić, koncertmajstora Simfonijskog orkestra Radio Televizije Srbije i umetničkog vođe projekta „Evropa u gostima“. Na svakom koncertu ansambl nastupa u drugačijem sastavu, i tokom vremena ansamblu se pridružuje sve veći broj umetnika, pri čemu se širi krug umetnika – zagovornika ideje projekta.

Ovoga puta ansambl nastupa sa dvoje gostujućih umetnika iz inostranstva, a akcenat je na gudačkom kvartetu, kao bitnoj formi kojoj su dela posvetili mnogi kompozitori tokom više od 250 godina u istoriji muzike. Na programu su dela koja pripadaju samim počecima gudačkog kvarteta.

Koncertne programe prate i edukativni programi vezani za temu klasicizma i „zore gudačkog kvarteta“ kako se ponekad naziva period nastanka ove forme kamerne muzike.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
2.2 ° C
2.2 °
2.2 °
83 %
1.9kmh
12 %
Čet
13 °
Pet
13 °
Sub
14 °
Ned
15 °
Pon
13 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime