- REKLAMA -
19 C
Užice
Početna UEko Užički vrtići opremljeni sa još dvadeset prečišćivača vazduha

Užički vrtići opremljeni sa još dvadeset prečišćivača vazduha

- REKLAMA -

Udruženje Libergraf je danas isporučilo dvadeset prečišćivača vazduha užičkim vrtićima koji se nalaze u centru grada i koji su najizloženiji zagađenju vazduha. Oni planiraju da uz pomoć užičkih privrednika i građana koji su voljni da podrže ovu akciju prečišćivačima opreme svih 89 grupa dece, koliko ih ima u užičkim vrtićima.

  • Prvi kontigent prečišćivača biće podeljen između četiri vrtića koji se nalaze u centru grada i najizloženiji su zagađenju. Danas smo u Poletarac doneli 6 prečišćivača, odnećemo još šest u Bambi, pet u Neven i tri u vrtić Zeku i onda ćemo nastaviti da opremamo i druge vrtiće kako budu pristizale donacije. Libergraf je zbog dugotrajnog zagađenja vazduha koje se posebno u zimskim emsecima dešava u Užicu uputio dopis gradonačelnici i gradskom veću da preuzmu hitne mere da bi se posledice zagađenja ublažile za najrizičnije grupe kao što su mala deca, međutim, nismo dobili odgovor pa smo odlučili sami da prikupljamo sredstva. Posebno bih se zahvalio užičkim kompanijima i građanima Užica koji su donirali sredstva za 20 prečišćivača, naveo je Vladan Sinđić iz Libergrafa.

Preporuke i od DRI; Gradska većnica: Zajednički, radikalniji koraci od sledeće godine(AUDIO)

Direktorka predškolske ustanove Užice Veselinka Jovanović je poželela da akcija bude nastavljena kao i da sva deca i zaposleni u užičkim vrtićima dobiju mogućnost da borave u prostorijama bez zagađenog vazduha.

 

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
broken clouds
19 ° C
19 °
19 °
71 %
1.6kmh
62 %
Uto
20 °
Sre
18 °
Čet
20 °
Pet
22 °
Sub
21 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime