- REKLAMA -
0.1 C
Užice
Početna Srbija i region Ekonomija Užički privrednici zadovoljni poslovanjem uprkos krizi

Užički privrednici zadovoljni poslovanjem uprkos krizi

- REKLAMA -

Godina za nama donela je brojne teškoće užičkim privrednicima. Uprkos tome, finansije su stabilne, a poslovanje se modernizuje i razvija.

Na godišnjem susretu privrednika, održanom krajem godine u Gradskoj kući Branko Bešević, direktor Unitrag-a  naveo da je najveći problem većine privrednika pronalazak kvalifikovane radne snage, ali da su pored svih teškoća poslovali pozitivno te da će poslovnu godinu završiti sa ostvarenom neto dobiti koja je veća nego prošle godine, zahvaljujući nabavkama novih vozila i ulaganju u sve segmente poslovanja.

Foto: kamioni.net

Mi smo juče proslavili 30 godina rada, u tih trideset godina, 28 godina smo proveli u krizi. Uvek je kriza. To je kao kada gradite kuću  i neko vam kaže, pa sad je najteže. Uvek je najteže. Moramo da se prilagođavamo uslovima na svetskom tržištu jer mi ne vozimo unutar zemlje skoro ništa. Bavimo se međunarodnim drumskim transportom, morate se prilagoditi uslovima koji vladaju u Evropi, Aziji itd.
 Dragan Marjanović, direktor ogranka Bečej prevoza ističe da je u 2023. godini cilj poboljšanje usluge i orjentisanost na ekološku vožnju. Bečej prevoz pored postojećih 20 CNG vozila, planira da vozni park obogati sa još šest minibuseva na tečni naftni gas.

Rade Ljubojević, direktor Sirogojno Company-a kaže da je ova godina teška, da ima posledica krize, ali je Sirogojno                                                  Company završio godinu sa dosta dobrim rezultatima.

Foto: Danas

Celokupna kriza koja se desava u svetu se odražava ovde, nedostatak radnika, teškoće u prevozu, povećanje cena svih inputa koje imamo i naravno celokupna atmosfera koja je stvorena u svetu je stvarala probleme. Teško je prognozirati bilo šta. Svako jutro neki novi problem, teško je, ali se nadam rešenju problema, čovek mora da predupredi probleme, ali je teško predvideti situaciju na svetskom nivou. 

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
light snow
0.1 ° C
0.1 °
0.1 °
89 %
5.7kmh
90 %
Sub
-1 °
Ned
-4 °
Pon
-4 °
Uto
-3 °
Sre
-2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime