- REKLAMA -
10.9 C
Užice
Početna Srbija i region Društvo Užički centar za prava deteta: EURC u Užicu biće mesto okupljanja organizacija...

Užički centar za prava deteta: EURC u Užicu biće mesto okupljanja organizacija civilnog društva zapadne i jugozapadne Srbije

EURC - mesto podrške za civilno društvo u procesu EU integracija

- REKLAMA -

Užički centar za prava deteta postao je regionalni resurs centar za zapadnu i jugozapadnu Srbiju na projektu EU Resurs centar za civilno društvo u Srbiji EURC koji podržava Delegacija Evropske unije u Srbiji, a sprovodi Beogradska otvorena škola sa partnerima.

Sa ciljem da predstavnike civilnog društva upozna sa mogućnostima koje će projekat doneti u naredne četiri godine, ali i radi prikupljanja informacija o konkretnim potrebama organizacija civilnog društva u Užicu je 9. maja održan info dan i sastanak sa organizacijama, medijima i neformalnim grupama.

  • Generisaćemo i podržati ideje za razvoj civilnog društva, njihovo angažovanje na promociji evro integracija, osnovnih vrednosti na kojima počivaju demokratska društva. Nalazimo se na samom početku implementacije i želimo da čujemo potrebe i izazove sa kojima se suočavaju organizacije u svom u radu i da zajedno pokušamo da prevaziđemo naše slabe strane, uposlimo jake, sarađujemo i tako se dopunjujemo na putu izgradnje Srbije kao evropske i demokratske zemlje u kojoj njeni građani i građanke u svakom delu zemlje žive kvalitetnije i bolje, izjavila je Jelena Žunić Cicvarić iz Užičkog centra za prava deteta, jednog od regionalnih partnera projekta.

Iz Užičkog centra za prava deteta su pojasnili da projekat EURC predstavlja četvorogodišnju inicijativu koja će omogućiti umrežavanje organizacija, jačanje njihovih kapaciteta i kreiranje podsticajnog okruženja za civilno društvo, medije i neformalne grupe.

  • Projekat EURC je osmišljen kao mehanizam podrške civilnom društvu, usmerenom na proces reformisanja i predstavljanja rešenja i politika koje unapređuju društvo u kome živimo. Podrška u okviru projekta je konkretna i dostupna organizacijama i neformalnim inicijativama iz svih krajeva Srbije, dodala je Bojana Džulović, menadžerka projekta EURC za civilno društvo u Srbiji.

Tokom četiri godine trajanja, kako je navedeno, projekat će osnažiti najmanje 300 organizacija civilnog društva i 280 neformalnih grupa i omogućiti im da doprinesu sprovođenju i praćenju reformi u procesu pridruživanja Srbije EU.

  • Podrška civilnom društvu podrazumevaće ne samo program finansijske podrške, već i program jačanja internih kapaciteta kroz treninge i individualna mentorstva, naveli su iz Užičkog centra za prava deteta.

Na sastanku u Užicu je najavljeno da će prvi grantovi u okviru projekta biti dostupni od 15. maja o čemu će biti dostupne informacije na sajtu www.euresurscentar.bos.rs.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
10.9 ° C
10.9 °
10.9 °
61 %
7.4kmh
99 %
Pet
11 °
Sub
14 °
Ned
15 °
Pon
17 °
Uto
17 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime