- REKLAMA -
9.2 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Usvojen drugi rebalans užičkog budžeta

Usvojen drugi rebalans užičkog budžeta

- REKLAMA -

Odbornici Skupštine grada Užica usvojili su na juče održanoj 20. sednici izveštaj o izvršenju budžeta grada za prvih šest meseci ove godine. Na ovoj sednici usvojen je i drugi ovogodišnji rebalans, tako da budžet sada iznosi 4,52 milijarde dinara.

Govoreći o izvršenju budžeta u prvih šest meseci ove godine član Gradskog veća Miodrag Petković istako je da se budžet dobro puni, ali i da se sa druge strane planiranom dinamikom odvijaju projekti definisani budžetom kao i ostala izdavajanja koncipirana na početku godine.

“Kada je reč o drugom rebalansu budžeta imali smo dodatno uvećanje od 200 miliona dinara, tako da naš budžet sada iznosi 4,52 milijarde dinara, što je u odnosu na osnovni budžet uvećanje od 700 miliona dinara. Kada podvučemo crtu možemo videti da su sve oblasti koje se finansiraju iz budžeta dobile uvećanje u toku godine, a ovim rebalansom najviše novca 140 miliona dinara opredeljeno je za rekonstrukciju, popravke, sanaciju ulica i puteva”.

Obraćajući se odbornicima gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević istakla je da je ovo uvećanje budžeta od 200 miliona dinara pre svega rezultat dobrog ostvarenja tekućih prihoda, tj. prihoda po osnovu poreza na dohodak građana ali i dodatnih sredstava koja smo dobili od resornih ministarstava i donatorskih programa EU i Vlade Švajcarske za realizaciju projekata u našem gradu.

“Danas dodajemo i oko 29 miliona dinara za funkcionisanje predškolske ustanove, osnovnih i srednjih škola, što praktično znači da ćemo u ovoj godini za ove namene izdvojiti preko 610 miliona dinara. Ovim rebalansom dodajemo 6,8 miliona dinara za pitanja socijalne i dečje zaštite, tako da ovaj program sada iznosi oko 149 miliona dinara. Do kraja godine ćemo uvećati izdvajanja za učeničke i studentske stipendije. Podržavamo rad svih naših ustanova kulture i sporta, programe i projekte. U oblasti komunalnih delatnosti i komunalne infrastrukture dodatno uvećavamo budžet za 6 miliona dinara, pa sada imamo na raspolaganju 551 milion dinara, tj. 30 miliona više nego što smo planirali osnovnim budžetom. Ovim rebalansom smo opredelili i 2,4 miliona dinara, uz 7 miliona dinara od strane države za projekat proširenja i modernizacije kapaciteta Konačišta”.

Govoreći o realizaciji važnih projekata gradonačelnica je podsetila na trenutno najvažnije.

“Planiranom dinamikom odvijaju se radovi na izgradnji novog vrtića na Carini, adaptaciji prostora za prvi seoski vrtić u Karanu i rekonstrukciji užičkog ATD-a. Počeli su radovi na uređenju šetališta na Gradskoj plaži i uređenju parka ispred GKC-a. Privode se kraju radovi na energetskoj sanaciji nekoliko užičkih škola i proširenju kapaciteta Predškolske ustanove Užice. Pri kraju su radovi vezani za kanalizaciju u Turici, a uskoro ulazimo i u realizaciji izgradnje kanalizacione mreže na Beloj Zemlji. Priveden je kraju projekat rekonstrukcije vodovoda u Sevojnu i u skladu sa planovima odvijaju se poslovi vezani za natkrivanje „Zelene pijace”. Očekujemo da ćemo do kraja građevinske sezone rešiti dugogodišnji problem, koji si tiče klizišta i njegove sanacije, u ulici Svetozara Markovića”.

Rebalansom budžeta korigovano je nekoliko pozicija, a sve sa namerom da se definisane aktivnosti i projekti realizuju u skladu sa planiranom dinamikom.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
9.2 ° C
9.2 °
9.2 °
78 %
1.4kmh
94 %
Sre
17 °
Čet
15 °
Pet
13 °
Sub
15 °
Ned
7 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime