- REKLAMA -
15 C
Užice
Početna Srbija i region Uskoro će biti otvoren zajednički železnički prelaz između Srbije i Crne Gore

Uskoro će biti otvoren zajednički železnički prelaz između Srbije i Crne Gore

- REKLAMA -
Zajednički železnički prelaz između Srbije i Crne Gore trebalo bi da proradi početkom leta, nakon čega će se kontrola putnika i robe obavljati samo na stanici u Bijelom Polju.
Kraj radova na željezničkoj stanici Bijelo Polje može se očekivati tokom juna dok će, zavisno od vremenskih uslova, tada biti završeno i uređenje parkinga ispred te stanice, prenosi ekapija. Benefiti izgradnje biće smanjenje zadržavanja vozova u graničnoj zoni Crne Gore i Srbije, pošto će se kontrola vršiti samo u Bijelom Polju.
Sve granične operacije na vozovima vršiće se u ovoj stanici, tako da se međunarodni vozovi mogu zadržati u stanici Prijepolje samo iz komercijalnih razloga, za razliku o sadašnje situacije kada imamo duple operacije u dvije stanice i kontrolu putnika i robe sa obje strane granice – saopštili su iz Ministarstva kapitalnih investicija.
Projekat se finansira iz pretpristupnih IPA fondova, a uz dodatne radove na parkingu košta 2,31 mil EUR, od čega država plaća gotovo 44%, dok ostatak pokriva Evropska unija (EU).
- Advertisement -
IZVOREkapija
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
15 ° C
15 °
15 °
96 %
1.3kmh
100 %
Pet
15 °
Sub
18 °
Ned
21 °
Pon
22 °
Uto
24 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime